Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava blagdana svete Ane u Malom Lugu kraj Gerova

Mali Lug (IKA)

U nedjelju 25. srpnja župljani Gerova okupili su se u večernjim satima u Malom Lugu u blizini Gerova kako bi proslavili blagdan sv. Ane, zaštitnice ovog goranskog mjesta.

Crkvica sv. Ane jedinstvenog je osmerokutnog oblika na malenom brdu u Malome Lugu u kojoj je liturgijsko slavlje predvodio župni upravitelj vlč. Ivan Marković. U propovijedi je istaknuo brigu prema našim bakama, djedovima i starijim osobama koje su često puta zapostavljene i prepuštene sebi.

Potaknuo je sve okupljene vjernike da u duhu poruke pape Franje upućene za 1. Svjetski dan baka i djedova te starijih osoba, učine svatko najprije u svojoj obitelji više za svoje voljene. Potaknuo je i djedove i bake da se ne boje učiniti više kako bi pomogli, po savjetu pape Franje, da se vjera prenosi u obitelji njihovim zalaganjem i molitvom. Na kraju mise vlč. Marković tradicionalno je blagoslovio djecu po zagovoru sv. Ane, Joakima i sv. Antuna Padovanskog. Neka zagovor Isusovog djeda Joakima i bake Ane prati naše obitelji, istaknuo je na kraju mise vlč. Marković.