Budi dio naše mreže
Izbornik

Održano treće pripravno hodočašće u Svetištu sv. Leopolda u Zakučcu

Zakučac (IKA)

Svečanu misu trećeg hodočašća u okviru priprave za blagdan sv. Leopolda B. Mandića u Zakučcu kod Omiša u ponedjeljak 24. travnja predvodio je provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita fra Marko Mrše, izvijestila je Župa Priko.

Suslavili su gvardijan franjevačkog samostana na Skalicama u Omišu fra Frane Doljanin i čuvar svetišta don Emanuela Petrova. Razmišljajući o daru Božje ljubavi koja se tako čudesno očitovala u osobi sv. Leopolda, fra Marko je naglasio sklad koji je prvi znak Božje ljubavi. Stvaranjem svijeta, prirode i čovjeka, Stvoritelj je u sve što je stvorio ponajprije utisnuo svoj skladni pečat. Grijeh narušava sklad između čovjeka i Boga, čovjeka i čovjeka, čovjeka i prirode. Jedino što ponovno može uspostaviti sklad je ljubav, koja ne poznaje granice, ruši sve prepreke, pa makar bile silne poput Mosora u čijem srcu se nalazi ovo Svetište sv. Leopolda, istaknuo je provincijal.

Upravo zato Svetište sv. Leopolda već punih 25 godina privlači sve one koji su žedni Božje ljubavi te je traže i nalaze u primjeru malenog kapucina. On svakoga potiče da je iskusi u skrušenoj i valjanoj ispovijedi, koja usmjerava prema nebeskoj hrani – presvetoj euharistiji. Samo čovjek koji se hrani Bogom može biti istinski svjedok Božje ljubavi i širitelj njegovog sklada u svijetu koji je izranjen sukobima, ratovima, mržnjom i nemirom, istaknuo je.

Budući da se treće hodočašće održalo uoči blagdana sv. Marka evanđelista, nakon mise je don Emanuel blagoslovio polja, vinograde i maslinike, proseći blagoslov radu ruku čovječjih, zaštitu od svih nepogoda i dobar urod. Četvrto pripravno hodočašće u ponedjeljak 1. svibnja s početkom u 17.30 sati predvodit će gvardijan franjevačkog samostana na Skalicama u Omišu fra Frano Doljanin, izvijestila je Župa Priko.