Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa Ploče proslavila zaštitnicu

Ploče (IKA)

Župa Ploče proslavila je u nedjelju 29. svibnja nebesku zaštitnicu Kraljicu neba i zemlje svečanom procesijom i misom koju je predvodio upravitelj Svećeničkog doma i ekonom Centralnoga bogoslovnog sjemeništa don Tomislav Bašić.

Govoreći u homiliji o veličini Blažene Djevice Marije, don Tomislav je među ostalim kazao: „Ako je itko vjerovao u uskrsnuće tijela i život vječni, onda je to bila Ona, čiji je život bio  potpuno posvećen proslavi Boga na zemlji. Takva žena, tolika vjera, tolika jednostavnost, tolika poniznost, nije ni čudo što je okrunjena za Kraljicu neba i zemlje! Spoj neba i zemlje! Od kada je pristala biti službenica Gospodnja, neprestano nas povezuje s Bogom, i pokazuje put do Gospodina!“

Svjesni smo da i u najmračnijim neprilikama  našega života Marija Majka stoji kao svjetionik. Molimo se našoj BDM, molimo s djetinjom  iskrenošću i povjerenjem da će primiti naše molitve i proslijediti ih svome Sinu i Svemogućemu, da neće odbiti ponizne molitve iz iskrenih  srdaca  svoje djece.  Slijedimo njezin primjer poslušnosti, strpljivosti, molitve, živimo po  njenom primjeru, ali živimo i po onim darovima, koje nam  je Gospodin ostavio, poručio je vjernicima vlč. Bašić.

Suslavio je domaći župnik don Ante Bitunjac. Svečanoj misi prethodila je procesija uz molitvu slavnog otajstva krunice i marijanskih pjesama uz vodstvo župnog zbora kojim ravna  prof. Jasna Krilić.