Budi dio naše mreže
Izbornik

Vijesti

365 dana pomoći Hrvatskog Caritasa ratom pogođenoj Ukrajini

Neposredno po izbijanju ratnog sukoba u Ukrajini u veljači 2022., Hrvatski Caritas je odlukom predsjednika mons. Bože Radoša pokrenuo akciju „Pomoć za Ukrajinu” u koji su se uključili gotovo svi nad/biskupijski Caritasi diljem domovine, kao i ljudi dobre volje.

Nakon dvogodišnje stanke održana je 21. Pepelnica umjetnika

21. Pepelnica umjetnika, inicijativa dijaloga teologije i umjetnosti, održana je u utorak, 21. veljače na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U središtu razgovora bio je osvrt i promišljanje o iskustvima odsutnosti kulturnih događanja i umjetničkih javnih ostvarenja za vrijeme trogodišnjeg trajanja pandemije.

Prijave za program „Laudato si’! Dijalogom do cjelovite ekologije“

Slijedom poticaja pape Franje u enciklici „Laudato si’ – O brizi za zajednički dom“ Katedra za teologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta priredila je program cjeloživotnog učenja pod nazivom „Laudato si’! Dijalogom do cjelovite ekologije“ na koji je moguće prijaviti se do 15. travnja.

Kod Vukovara pronađeni posmrtni ostaci

U blizini Vukovara pronađeni su posmrtni ostaci koji, prema preliminarnim nalazima, potječu iz Domovinskoga rata, obavještavaju 15. veljače iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

1 2 3 13.497