Budi dio naše mreže
Izbornik

vijesti

Glasnogovornik Francuske biskupske konferencije o terorističkom napadu u Strasbourgu

„Užasan čin“, tako je glasnogovornik Francuske biskupske konferencije mons. Olivier Ribadeau Dumas nazvao teroristički napad koji se dogodio 11. prosinca navečer u Strasbourgu koji je počinio 29-godišnji mladić porijeklom iz Sjeverne Afrike, prenosi agencija SIR. U pucnjavi koja se dogodila na Božićnom sajmu troje ljudi izgubilo je život a najmanje 11 je ranjeno.

Radni sastanak o dušobrižništvu u MORH-u

U Vojnom ordinarijatu u Zagrebu u utorak 11. prosinca, na inicijativu vojnog biskupa Jure Bogdana, održan je sastanak čija je tema bila sudjelovanje Vojnog ordinarijata u provedbi preustroja Oružanih snaga Republike Hrvatske, u dijelu koji se odnosi na dušobrižništvo katoličkih vjernika pripadnika Oružanih snaga RH.

Dokumentarni film o karitativnom djelovanju Apostolske milostinjarnice

U srijedu 12. prosinca na mrežnim stranicama Vatican Newsa emitirat će se novi dokumentarni film (WebDoc) u nastavcima Dikasterija za komunikaciju pod naslovom „Stožer. WebDoc o milosrđu pape Franje“ (“Cardine. Il WebDoc sulla Misericordia di Papa Francesco”).

Sastanak državnog tajnika Parolina i ministra Božinovića

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak, 11. prosinca, na UN-ovoj konferenciji o migracijama u Marakešu sastao se s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom, čija je diplomacija vrlo aktivno sudjelovala u stvaranju Globalnog kompakta o sigurnim, uređenim i regularnim migracijama usvojenog u ponedjeljak 10. prosinca, prenosi Hina.

1 2 3 13.332