Budi dio naše mreže
Izbornik

Vijesti

Dubrovnik i zaleđe - identitet i vjera

U četvrtak 21.veljače u glazbenoj dvorani Kneževa dvora održano je predavanje na temu: Dubrovnik i zaleđe - identitet i vjera. Predavanje je održao doc. dr. sc .Marinko Marić, a na predavanju je govorio o stoljetnoj povezanosti Dubrovnika i zaleđa te povijesnom odnosu Dubrovačke i Trebinjsko-mrkanjske biskupije kroz tisuću godina.

Francuski biskupi: Roditelj 1 i roditelj 2 vode prema razgradnji obitelji

Vijeće Obitelj i društvo Francuske biskupske konferencije kritiziralo je izmjenu zakona koju su francuski zastupnici izglasali u okviru novoga nacrta zakona o „školi povjerenja“, a kojom se u školskim tiskanim obrascima izraze „otac“ i „majka“ zamjenjuje izrazima „roditelj 1“ i „roditelj 2“.

Izjava generalnih poglavara i poglavarica uoči sastanka o zaštiti maloljetnika u Vatikanu (šira verzija)

Nekoliko dana prije sastanka „Zaštita maloljetnika u Crkvi“, koji se od 21. do 24. veljače održava u Vatikanu, Međunarodna unija generalnih poglavarica (UISG) i Unija generalnih poglavara (USG) uputili su Izjavu pod nazivom „Zlostavljanje djece je zlo svugdje i u svakom trenutku: to nije nešto oko čega se pregovara“. Redovnički poglavari i poglavarice u Izjavi ističu: „učinit će se sve što je moguće kako bi se pronašao učinkovit odgovor“ radeći zajedno „na stvaranju novih struktura kako bi se osiguralo da se rizici svedu na najmanju moguću mjeru“.

Izložba o hrvatskim svecima i blaženicima

Retrospektivna izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“, u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato“ i Samostana bl. Augustina Kažotića, otvorena je u utorak, 18. veljače u tome samostanu u Zagrebu.

Argumenti o nasilju od strane crkvenih službenika

"Nasilje od strane crkvenih službenika" bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 18. veljače sudjelovali s. Augustina Barišić, klanjateljica Krvi Kristove, prof. Matej Sakoman, psiholog, i fra Tomislav Glavnik, crkveni pravnik. Povod temi su pojedinačni slučajevi pedofilije u Hrvatskoj kao i u svijetu, ali i najnovije informacije o zlostavljanju redovnica od strane svećenika i biskupa u svijetu. Emisiju je uredila i vodila Tanja Popec.

General Družbe Isusove: Crkva u Venezueli za nove izbore

Stanje u Venezueli je vrlo kritično, uz izrazitu napetost, izjavio je vrhovni poglavar Družbe Isusove Venezuelac o. Arturo Sosa 16. veljače za Vatikanski radio te upozorio da stanovništvo te latinskoameričke zemlje proživljava tešku patnju zbog velikog porasta siromaštva.

Stepinčevo u Aalenu

Hrvatska katolička zajednica (HKZ) bl. Alojzija Stepinca u Aalenu svečano je u nedjelju 17. veljače proslavila zaštitnika misnim slavljem koje je u kapeli Sv. Mihaela predvodio postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca mons. dr. Juraj Batelja.

1 2 3 13.404