Budi dio naše mreže
Izbornik

Vijesti

Božićna kampanja Marijinih obroka

Marijini obroci, humanitarna organizacija koja hrani više od 1,6 milijuna djece na mjestu obrazovanja u najsiromašnijim zemljama svijeta, poziva sve da postanu dio ove velike obitelji te se uključe u kampanju Veliki obiteljski Božić.

Online formacija za animatore Kursilja

Druga online formacija za animatore Kursilja održana je u subotu 28. studenog. Na formaciji je sudjelovalo šezdeset animatora, uz svećenike Andriju Vrane i Mirka Šakića. Naziv formacije bio je „Ali najvažnija je među njima ljubav“.

Vukovarski branitelji u "Argumentima": Apsolutno je vrijedilo boriti se do kraja

Kako to da je obrana Vukovara toliko dugo izdržala? Odgovor na to pitanje u posebnoj emisiji "Argumenti" Hrvatskoga katoličkog radija urednika i voditelja Borne Marinića posvećenoj obljetnici Dana pada Vukovara, u srijedu 18. studenog dali su iz osobnog iskustva dvojica hrvatskih branitelja Tomislav Orešković i Željko Zadro.

Pokolj i okupacija Škabrnje 18. studenoga 1991. godine

U ponedjeljak 18. studenoga 1991., oko 7 i 30 pripadnici srpskih paravojnih postrojba, te 9. kninskog korpusa JNA na čelu s Ratkom Mladićem počeli su krvavi pohod na Škabrnju. Pomoć su im uz topništvo i tenkove pružili i zrakoplovi kao i helikopter kojim je izvršen desant na Škabrnju. Samo tog dana u Škabrnji je stradalo 48 civila i 15 branitelja.

O Rapalskom i Lateranskim ugovorima te odnosima Crkve i države

O stogodišnjici Rapalskog ugovora koja pada na dan 12. studenog, dvojica pravnika – izv. prof. dr. sc. Ivan Milotić i odvjetnik Tomislav Sadrić – priredili zbornik radova o Rapalskom ugovoru i Lateranskim ugovorima te njihovim pravnim odjecima među državama i u Crkvi, s posebnim naglaskom na Istru i kvarnerske otoke.

1 2 3 13.474