Budi dio naše mreže
Izbornik

vijesti

U Splitu održan koncert „Vukovar – san o slobodi“

U crkvi Presvetog Srca Isusova na Visokoj u Splitu u petak 16. studenoga u organizaciji Udruge Benedikt u Tjednu sjećanja na Vukovar, uz suradnju župnika don Bože Plazibata, održan je koncert „Vukovar – san o slobodi“ - glazbena meditacija u čast žrtve Vukovara.

Biskup Bogović predvodio spomen-slavlje uz obljetnicu progonstva Slunjana

U Slunju je u petak 16. listopada dostojanstveno obilježena 27. obljetnica progonstva Slunjana. Nakon komemoracije kod spomenika poginulim braniteljima u gradskom parku, središtem grada prošla je kolona sjećanja, slavljena je misa u župnoj crkvi Presvetog Trojstva a na kraju je održan sat povijesti pod nazivom „Da se ne zaboravi“. 

Papa: Osim mučeništva u krvi postoji i „bijelo mučeništvo"

Papa Franjo primio je 16. studenoga u Vatikanu sudionike savjetovanja Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskog, i pozvao ih da nastave svjedočiti dobrotu kojom Bog ljubi sve ljude, i pomagati progonjenim kršćanima, kojih je sve više i za koje, osim mučeništva u krvi, postoji i „bijelo mučeništvo“, poput onoga koje se utvrđuje u demokratskim zemljama kada se ograničava vjerska sloboda.

U Južnom Sudanu ubijen isusovac

Prvi domaći Kenijac u Družbi Isusovoj o. Victor Luke Odhiamboil ubijen je 14. studenoga u mjestu Cueibet u saveznoj državi Gok u Južnom Sudanu.

1 2 3 13.283