Budi dio naše mreže
Izbornik

Vijesti

Preminuo mladi svećenik koji je zaređen na odjelu onkologije

U Varšavi je u 31. godini života preminuo otac Michal Los, redovnik poljske Provincije Družbe malih radova Božanske providnosti (Družba orionista) kojemu je Papa odobrio davanje vječnih zavjeta i svećeničkog ređenja na bolesničkoj postelji u odjelu onkologije.

Zlatna misa salezijanca don Marinka Ivankovića

Član Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca don Marinko Ivanković u subotu 15. lipnja je svečanim misnim slavljem u žepačkoj župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog obilježio zlatni jubilej - 50. obljetnicu svećeništva. Euharistijsko slavlje je, uz koncelebraciju 15 svećenika, među kojima je bio i provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo, predvodio slavljenik.

Apel europskih biskupa: Odgovoriti na vapaj zemlje i siromašnih

Predstavnici europskih biskupskih konferencija, katoličkih organizacija i pokreta održali su u srijedu, 12. lipnja, u Bruxellesu II. europski dan osvrta na encikliku „Laudato Si“. U središtu je događaja bio poziv katolicima i svim ljudima dobre volje na promjenu načina života kako bi odgovorili na vapaj zemlje i siromašnih.

Đakonsko ređenje don Pavla Špoljara i don Ivana Verige

Don Pavao Špoljar i don Ivan Veriga iz Hrvatske Salezijanske provincije zaređeni su na svetkovinu Duhova, u nedjelju 9. lipnja, u bazilici Marije Pomoćnice Kršćana u Torinu, polaganjem ruku Gabrielea Mane, biskupa u miru Bielle pokraj Torina.

"Mi smo Crkva, Caritas je Crkva, a bolesnici su Isusove rane"

Procesu digitalizacije mreže Caritasa u Hrvatskoj, organizaciji i djelovanju Caritasa na otocima te uspješnom radu na župnoj razini bila je posvećena emisija Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 12. lipnja sudjelovali zamjenica ravnatelja Hrvatskoga Caritasa mr. Suzana Borko, Robert Brozić iz Caritasa Krčke biskupije, te Milan Stjepanović iz dekanatskog i župnog Caritasa u Ivankovu. Emisiju je uredio i vodio Vlatko Ojvan.

Hodočašće vjernika iz hrvatskih katoličkih misija Rajnsko-majnskoga pastoralnog područja u svetište Gospe žalosne u Marienthalu

Hrvati katolici iz hrvatskih katoličkih misija Rajnsko-majnskoga pastoralnog područja tradicionalno su hodočastili na Duhovski ponedjeljak – blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve, u ponedjeljak 10. lipnja, u franjevačko svetište Blažene Djevice Marije od milosti – Gospe žalosne u Marienthal, u organizaciji Hrvatske katoličke župe Frankfurt am Main.

Izabrana nova generalna uprava franjevaca trećoredaca

Na generalnom kapitulu, održanom u Rimu od 29. svibnja do 10. lipnja izabrana je 9. i 10. lipnja nova generalna uprava franjevaca trećoredaca za sljedećih šest godina. Za generalnog ministra izabran je fra Amando Trujillo Cano iz Meksika, za generalnog vikara fra Sean Sheridan iz SAD-a, za generalne vijećnike fra Thomas Cochuchira iz Indije, fra Calogero Favata iz Italije, fra Danijel Gornik iz Hrvatske i fra Gregory Vajira iz Šri lanke, a za generalnog tajnika fra Seraphim Beshoner iz SAD-a.

Izložba o prvih sto pedeset godina Vijenca

Izložba u povodu 150 godina Vienca i 25 godina obnovljenoga Vijenca svečano je otvorena u četvrtak 6. lipnja u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).

1 2 3 13.419