Budi dio naše mreže
Izbornik

Vijesti

Održan okrugli stol “Ovčara – zločin bez kazne”

Okrugli stol “Ovčara – zločin bez kazne” organiziran s ciljem poticanja na razgovor vezan uz (ne)procesuiranje ratnog zločina počinjenog na Ovčari prije 28 godina održan je 12. studenog u Hotelu Antunović.

Otvorena izložba fotografija "Jeruzalem - grad mira"

Izložba fotografija „Jeruzalem – grad mira“ otvorena je u srijedu 6. studenoga u 19 sati u Nadbiskupijskome pastoralnome institutu, Kaptol 29a, u Zagrebu. Otvorenje izložbe prvi je u nizu događaja kulturno-umjetničkih programa koji se održavaju povodom 25. godina od uspostave diplomatskih odnosa između Svete stolice i Države Izrael.

Argumenti o obilježavanju 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Svete Stolice i Države Izrael

Obilježavanje 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Svete Stolice i Države Izrael u Republici Hrvatskoj bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 5. studenoga sudjelovali veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj njegova ekselencija Ilan Mor i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

Kardinal Bozanić predvodio euharistijsko slavlje svetkovine Svih svetih na zagrebačkom Mirogoju

Nadbiskup metropolit zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je 1. studenog na svetkovinu Svih svetih euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom Mirogoju u koncelebraciji s rektorom crkve Krista Kralja i pročelnikom Tiskovnoga ureda Zagrebačke nadbiskupije prečasnim Bornom Puškarićem te kanonikom Prvostolnoga kaptola zagrebačkoga mons. Zvonimirom Sekeljom.

Pohod rimskom groblju Campo Verano i molitva za pokojne

Na rimskom groblju Campo Verano i ove godine na svetkovinu Svih svetih 1. listopada svećenici studenti, časne sestre i djelatnici Papinskog Hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu predvođeni rektorom mons. Božom Radošem i vicerektorom vlč. Markom Đurinom zajedno su molili na grobovima svojih sunarodnjaka čiji zemni ostatci u vječnome gradu čekaju uskrsnuće mrtvih.

Sedmi Holywin u Subotici posvećen bl. Mariji Petković

U HKC "Bunjevačko kolo" u Subotici u četvrtak 31. listopada, uoči svetkovine Svih svetih, održan je sedmi po redu Hollywin, a ove godine "Noć svetaca" u Subotici bila je posvećena bl. Mariji Petković, utemeljiteljici Družbe Kćeri Milosrđa koja iduće godine slavi stotu obljetnicu osnutka.

1 2 3 13.430