Budi dio naše mreže
Izbornik

Vijesti

ARGUMENTI Igre na sreću (prečesto) donose nesreću

O ovisnostima o kockanju, klađenju i igrama na sreću kao opasnoj bolesti današnjice u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija 8. ožujka govorili su specijalistica psihijatrije sa Zavoda za liječenje ovisnosti Klinike za psihijatriju Vrapče dr. Antonia Puljić, duhovnik i ispovjednik u samostanu sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu fra Zdravko Lazić, a svoje iskustvo sa slušateljima podijelio je i bivši ovisnik o kockanju Marin iz Zagreba.

Prva liturgija patrijarha Porfirija u Zagrebu

Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve služio je u nedjelju 28. veljače svoju prvu liturgiju u Zagrebu od kako je postavljen za poglavara SPC. ”Ja sam Srbin i volim svoj narod, ali iznad toga i prije toga jesam, a još više želim da budem Kristov, da budem kršćanin, a to znači da čujem njegovu riječ: 'da svi jedno budu'”, rekao je u propovijedi.

Naše poslanje u svijetu - da svi budu jedno

U tiskanom izdanju Veritasa-Glasnika sv. Antuna u siječnju 2015. godine objavljen je intervju s novoizabranim patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem. S tada mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim razgovarala je Tanja Maleš.

Počela korizmena kampanja inicijative "40 dana za život"

„Uzmi svoj križ i idi za mnom“ (Mk 8, 34), citat je koji će pratiti ovogodišnju korizmenu kampanju inicijative „40 dana za život“. Korizmena kampanja počinje Pepelnicom, 17. veljače, a završava na Cvjetnicu 28. ožujka.

U Strumici proslavljen Dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika svečano je proslavljen svetom arhijerejskom Liturgijom u katedralnoj crkvi "Uznesenje Presvete Bogorodice" u Strumici u nedjelju, 14. veljače. Skopski biskup i strumičko-skopski eparh mons. Kiro Stojanov, predvodio je liturgiju u katedrali uz koncelebracije svećenika iz Strumičko-skopske eparhije.

Umjeren potres od 3.4 Richtera kod Petrinje

U nedjelju 14. travnja u 21 minutu iza ponoći seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 9 km zapadno od Petrinje, objavila je Seizmološka služba.

Proslava Bijele Gospe u Velikom Skočaju

U subotu 13. veljače u Zavalju, jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije koja se nalazi na teritoriju susjedne BiH svečano je proslavljena u filijali Veliki Skočaj nebeska zaštitnica filijalne crkve Blažene Djevice Marije Lurdske ili kako je narod toga kraja naziva Bijela Gospa.

Rano jutros dva potresa 3.7 i 3.3 kod Petrinje

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su dva umjerena potresa s epicentrom kod Petrinje magnitude 3.7 i 3.3 prema Richteru, izvijestili su u subotu ujutro iz Seizmološke službe, objavila je Hina.

1 2 3 13.479