Budi dio naše mreže
Izbornik

Vijesti

Otvoren novi stalni postav Biskupske palače u Dubrovniku: Pažljivo suvremeno 'nazidavanje na temelje'

Novi stalni postav Biskupske palače u Dubrovniku svečano je otvoren u srijedu 14. kolovoza nakon prve večernje uoči svetkovine zaštitnice katedrale. Autori novoga postava su dizajner Marko Baus i povjesničari umjetnosti Ivan Viđen i Nikola Bojić. Na otvorenju su govorili dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, jedan od autora postava Ivan Viđen, te kao uvodničar generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. Glazbom je otvaranje pratio gudački kvartet „Strings“ koji je izvodio glazbu Luke Sorkočevića.

Članovi molitvene inicijative "40 dana za život - Hrvatska" svjedočili u Kolumbiji

Predsjednik molitvene inicijative "40 dana za život - Hrvatska" Ante Čaljkušić i regionalni koordinator Krunoslav Puškar, nakon deset dana boravka u Pittsburghu i Houstonu, posjetili su kolumbijske gradove Bogotu i Barranquillu te od 6. do 8. kolovoza održali četiri pro-life tribine i prikazivali dokumentarni film "40 dana...".

Književna večer Katoličkog društva ,,Ivan Antunović" u Subotici

U organizaciji Katoličkog društva „Ivan Antunović“, 8. kolovoza u svečanoj dvorani HKC „Bunjevačko kolo“ u Subotici, održana je tradicionalna književna večer uoči središnje proslave Dužijance 2019., koju Katoličko društvo također slavi kao svoj dan.

Misa na Dan općine Cetingrad

Svečanim misnim slavljem, u srijedu 7. kolovoza u Cetingradu, obilježen je Dan općine koji se slavi na dan povratka prognanih Cetingrađana u svoj kraj nakon vojno-redarstvene operacije Oluja.

Zlatni svećenički jubilej kotorskog biskupa

Kotorski biskup Ilija Janjić protekloga vikenda proslavio je zlatni jubilej misništva – 50 godina svećeništva. Molitvom i pjesmom u svetištu Gospe od Škrpjela zajedno s biskupima Splitske metropolije, Bara i Skadra, sa svećenicima, redovnicama i vjernim pukom zahvalio je Bogu i Gospi za 50 godina svećeničke službe, a središnji događaj proslave zlatnog jubileja bila je misa na otoku Gospe od Milosti. Jubilej je bio i povod za emisiju "Aktualno" HKR-a.

Novi Glas Koncila

Na naslovnici Glasa Koncila br. 29. u tekućoj 2019. objavljena je vijest: »Duhovni je preporod neprocjenjiv« s nekoliko dojmljivih fotografija o "sasvim (ne)običnom obiteljskom ljetovanju", kako to doslovce piše u nadnaslovu teksta, u franjevačkom samostanu na otoku Krapnju pokraj Šibenika. Riječ je o duhovno-rekreativnom odmoru u organizaciji Malog tečaja kršćanstva Kursilja.

1 2 3 13.421