Budi dio naše mreže
Izbornik

Metković: Održan adventski koncert Brodosplita u crkvi Sv. Ilije

Metković (IKA)

U sklopu prosinačkih svečanosti u Metkoviću, u subotu 15. prosinca, u crkvi Sv. Ilije gostovao je splitski muški gradski zbor „Brodosplit“, koji je nakon večernje mise koju je predslavio fra Ante Prološčić, održao adventski koncert.

Pozdravnu riječ i zahvalu svima, napose svećenicima župe, prije početka koncerta, uputila je ravnateljica GKS-a Zrinka Bebić Mijoč. Između ostaloga rekla je kako je Brodosplit s radom počeo davne 1972. godine od kada bilježi brojne nastupe, a svojim interpretacijama i kulturom pjevanja, osebujnom zvučnošću i kompaktnošću glasova, postao jedan od najcjenjenijih zborova u Hrvatskoj i Europi.

Pod ravnanjem maestra Vlade Sunko, program je počeo napjevom iz 17. stoljeća Adeste fideles a završen uz pjesmu „U sve vrime godišta“.

Izvedeni su tradicionalni hrvatski napjevi domaće i strane zborske literature, među kojima: Šime Marovića – O dobri naši pastiri i Rodil se je Isus, pučki napjev o. Murtera – Preveliku radost navješćujem vami, te, Dobra večer Bog da – Ljube Stipišića Delmate i pjesmu Tiha noć F. Grubera u aranžmanu maestra Sunka.