Budi dio naše mreže
Izbornik

Orguljaški koncert Milana Hibšera u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Orguljaš Milan Hibšer održao je u nedjelju, 29. listopada 2023. u crkvi Presvetoga Trojstva u Slavonskom Brodu koncert sakralne glazbe.

Započeo je izvedbom Preludija u g-molu Dietricha Buxtehudea. U akustičnoj, baroknoj franjevačkoj crkvi, osim skladbe Dietricha Buxtehudea svirao je i skladbe Felixa Mendelssohna-Bartholdyja, te Wolfanga Amadeusa Mozarta. Hibšer je za kraj odsvirao partitu Ad pavlinos (Intrada, Arioso, Rondo, Ostinato, Kanon i Toccata) hrvatskog skladatelja Anđelka Klobučara.

Milan Hibšer, diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagreb. Završio je magistarski studij orgulja i sakralne glazbe s pohvalama. Kao orguljaš korepetitor, improvizator i aranžer snimio je nekoliko CD-a. Bavi se skladanjem liturgijske, komorne, zborske i orguljaške glazbe, a za svoj je rad dobio nekoliko visokih priznanja. U statusu docenta predaje kolegije „Orgulje“, „Improvizacija“ i „Organografija“ na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zahvalu glazbeniku u ime organizatora programa, kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“ i Franjevačkog samostana Presvetoga Trojstva, uputio je gvardijan fra Slavko Milić, OFM.