Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Nedjelje Muke Gospodnje - Cvjetnice u Odri Sisačkoj

Odra Sisačka (IKA)

Ove godine zbog preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite te uputa Hrvatske biskupijske konferencije i Sisačke biskupije na blagdan Muke Gospodnje, u nedjelju 5. travnja u župnoj crkvi sv. Antuna Pustinjaka u Odri Sisačkoj služena je misa bez prisustva naroda, a župljani su prijenos mise, kao i svakoga dana, mogli pratiti preko Facebook stranica župe.

Ove Cvjetnice želja župnika vlč. Saše Jozića bila je da nakon mise Gospodin, koji je nekoć ušao u grad Jeruzalem i gdje ga je narod dočekao sa granama pjevajući, dođe i u svaki dio ove župe te da ga narod dočeka ispred svoga doma. Zbog te želje da prime blagoslov i ujedno da se blagoslove cvijeće i grančice mnogi župljani su ispred svoga doma dočekali Isusa prisutnog u Presvetom Oltarskom Sakramentu koji je blagoslovio sve župljane i čitavu župu. Mnogi su taj Kristov dolazak u tajni Euharistije dočekali klečeći ispred svojih kuća i dvorištima. Vlč. Jozić župu je obišao automobilom držeći kroz otvoreni krov Presveto i dijeleći blagoslov, a prošao je kroz sve ulice mjesta: Odra, Staro Pračno, Drenački put, Stara Drenčina, Vurot i Žabno.

 

Na kraju svog pohoda župnik se zahvalio obitelji g. Anđelka Englera na posudbi automobila te g. Ivanu Majić koji je vozio, kao i svim župljanima koji su ovaj dan oplemenili svojom vjerom, ljubavlju i zahvalnošću Kristu Gospodinu. „Iako narod nije danas mogao doći Isusu da zahvali na otkupiteljskoj žrtvi, Isus je došao njima te im donio blagoslov, nadu i mir“, poručio je župnik.