Budi dio naše mreže
Izbornik

Vojo Lukić o Strossmayeru na Tehničkom sveučilištu u Grazu

Graz

Rektor Tehničkoga sveučilišta u Grazu prof. dr. Harald Kainz primio je 13. srpnja laureata slovenske Akademije znanosti i umjetnosti i počasnoga građanina grada Orahovice Voju Lukića.

Graz, (IKA) – Rektor Tehničkoga sveučilišta u Grazu prof. dr. Harald Kainz primio je 13. srpnja u Grazu laureata slovenske Akademije znanosti i umjetnosti i počasnoga građanina grada Orahovice Voju Lukića i s njim se zadržao u srdačnom razgovoru.
Lukić mu je tom prigodom darovao knjige na njemačkom jeziku „Biskupski grad Đakovo” i „Katolička Crkva jučer i danas”, kao i misno vino iz Đakova.
Istaknuo je kako godinama u svijetu s velikim entuzijazmom nastoji promovirati velikog biskupa Josipa Jurja Strossmayera. Tako je o biskupu Strossmayeru govorio godine 2013. u Uredu Predsjednika Republike Slovenije u Ljubljani. Napomenuo je i kako je umirovljenome đakovačko-osječkom biskupu Marinu Srakiću obećao da će koliko god bude mogao uvijek promovirati biskupa Strossmayera pa je to i učinio i u Grazu prigodom posjeta velikom znanstveniku rektoru Kainzu, što ga osobito veseli.