Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Pomozimo izgraditi dom petrinjske višečlane obitelji - humanitarna akcija „Banovini ZaDar“

Središnji događaj velike humanitarne akcije Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar „Banovini ZaDar“ održava se u subotu, 4. prosinca na Narodnom trgu u Zadru, od 9 do 13 sati kada će ljudi dobre volje moći ostaviti dobrovoljni novčani prilog, a zauzvrat kupiti božićne rukotvorine koje su izradili djelatnici i djeca iz zadarskih vrtića.

Nadbiskup Puljić: „U vrijeme druge vrsta progona, pritisaka i omalovažavanja, danas nije lako svjedočiti“

Povodom spomena dviju mučeničkih pogibija svjedoka vjere u životu Zadarske Crkve u studenome, don Eugena Šutrina ubijenog 26. studenoga 1945. g. u Privlaci, u 31. godini života i Ive Mašine, ubijenog u kaznionici Stara Gradiška 20. studenoga 1961., u 34. godini života, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u razgovoru za IKA-u govori o inicijativi za pokretanje procesa njihove beatifikacije kao dio Dvanaestorice skupine svećenika Zadarske nadbiskupije mučenički ubijenih u II. svjetskom ratu i komunističkom sustavu.

Obljetnica posvete župne crkve Sv. Eufemije u Sutomišćici

328. obljetnica posvete župne crkve u župi Sutomišćica - Poljana na Ugljanu proslavljena je u subotu 27. studenoga zahvalnim misnim slavljem koje je predvodio don Filip Kucelin, sutomiški župnik, domaći sin i posljednji u nizu od 150 do sada poznatih svećenika podrijetlom iz Sutomišćice i Poljane.

Blagdan Gospe od Čudotvorne medaljice na Plovaniji u Zadru

Blagdan Gospe od Čudotvorne medaljice svečano je 27. studenoga proslavljen u Župi sv. Josipa na Plovaniji u Zadru u čijoj se župnoj crkvi nalaze kipovi sv. Katarine Laboure i Bezgrešne, a župljani svakog 27.-og u mjesecu mole posvetu Bezgrešnoj.

U Zadru predstavljena knjiga "Strah od rađanja" Danijele de Micheli Vitturi

Knjigu „Strah od rađanja“ autorice Danijele De Micheli Vitturi predstavili su u utorak 23. studenoga, u župnoj crkvi sv. Josipa na Plovaniji u Zadru, moralni teolog dr. don Damir Šehić, dr. med. Miroslava Markulin, spec. opće obiteljske medicine i autorica dr. med. Danijela De Micheli Vitturi, spec. obiteljske medicine.

Proslavljen blagdan sv. Krševana, zaštitnika Grada Zadra

Blagdan sv. Krševana, zaštitnika Grada Zadra čiji se lik nalazi na grbu i zastavi Grada Zadra, svečano je proslavljen u srijedu 24. studenoga koncelebriranim večernjim slavljem koje je u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

1 2 3 57