Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Izlaganje dr. Ćavar i dr. Džinić na simpoziju u Zadru: Pravni aspekti katehetskog poučavanja

Za simpozij „Novi Direktorij za katehezu – Izazov katehezi i pastoralu danas“, koji se održao u petak 24. rujna na Sveučilištu u Zadru, izlaganje „Pravni aspekti katehetskog poučavanja“ priredile su zamjenica pročelnika Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru doc. dr. Klara Ćavar, gdje predaje Kanonsko pravo i docentica na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu doc. dr. Marija Đžinić.

Mladi iz Volodera osvojili nagradu na festivalu duhovne glazbe u Zadru

Zbor mladih „Antunova srca“ i grupa „Afterlife“ iz Volodera sudjelovali su u petak 24. rujna na 9. festivalu duhovne glazbe „Svjetlost dolazi“ u Zadru. U natjecateljskom dijelu festivala, na kojemu su sudjelovali brojni izvođači iz domovine i inozemstva, osvojili su nagradu publike.

Dr. Zdenko Dundović: „Povijesni prikaz direktorija za katehezu“

Na znanstvenom skupu „Novi Direktorij za katehezu - Izazov katehezi i pastoralu danas“, u izlaganju „Povijesni prikaz direktorija za katehezu“ doc. dr. Zdenko Dundović, ravnatelj Teološko-katehetskog odjela na Sveučilištu u Zadru, u petak 24. rujna predstavio je povijesni kontinuitet u pristupu katehetici kroz prizmu tri Direktorija za katehezu objavljena 1971., 1997. i najnoviji 2020. godine.

Predavanja iz prve sesije međunarodnog Simpozija o novom Direktoriju za katehezu

Na znanstvenom međunarodnom skupu o temi „Novi Direktorij za katehezu – Izazov katehezi i pastoralu danas“ u petak 24. rujna u Svečanoj dvorani na Sveučilištu u Zadru, tijekom prve sesije Simpozija na kojem je prvi put hrvatskoj javnosti predstavljen novi Direktorij za katehezu koje je Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije objavilo 2020. g., izlagalo je šestero predavača.

1 2 3 52