Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Apostolski nuncij Lingua posjetio samostan Sv. Frane u Zadru

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua posjetio je u četvrtak 16. siječnja sjedište Franjevačke provincije sv. Jeronima u samostanu Sv. Frane u Zadru, prenose na službenim mrežnim stranicama Franjevačke provincije Sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

Apostolski nuncij Lingua slavio svečanu misu na svetkovinu sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije

Svečano koncelebrirano misno slavlje koje je apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predvodio na svetkovinu sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije u katedrali Sv. Stošije u Zadru u srijedu 15. siječnja, ispunilo je u večeri završetka nadbiskupijske proslave Stošijine svetkovine tisuće vjernika doživljajem duhovne veličanstvenosti i liturgijske dostojanstvenosti, očitujući ljepotu crkvenoga zajedništva koje je okupila ranokršćanska svetica Stošija - rođenjem Rimljanka, mučeništvom Srijemkinja, štovanjem Zadranka.

Nadbiskup Devčić predvodio misu na svetkovinu sv. Stošije

Na svetkovinu sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale, svečano središnje dnevno slavlje u srijedu 15. siječnja u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Dodjela Priznanja Sv. Stošije zaslužnim vjernicima

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uručio je Priznanje Sv. Stošije 35 zaslužnih pojedinaca i zajednica, angažiranih i zaslužnih vjernika, tijekom svečane Večernje koju je predvodio na uočnicu svetkovine Sv. Stošije u utorak 14. siječnja u katedrali Sv. Stošije u Zadru.

Hodočašće vjernika Ninskoga i Paškoga dekanata u katedralu Sv. Stošije

Posljednjega dana hodočašća trinaest dekanata Zadarske nadbiskupije u katedralu Sv. Stošije u Zadru, u ponedjeljak 13. siječnja u zadarsku prvostolnicu hodočastili su vjernici Ninskoga i Paškoga dekanata, u sklopu Devetnice Sv. Stošiji, zaštitnici Zadarske nadbiskupije. Misno slavlje predvodio je don Božo Barišić, ninski župnik i dekan, a propovijedao je don Marinko Duvnjak, župnik župe Rođenja BDM u Privlaci.

Hodočašće vjernika otočkih dekanata Zadarske nadbiskupije u katedralu Sv. Stošije

Vjernici otočnih dekanata Zadarske nadbiskupije (Dugi otok, Silba, Ugljan i Pašman) hodočastili su u subotu 11. siječnja u katedralu Sv. Stošije u Zadru u sklopu Devetnice sv. Stošiji, zaštitnici Zadarske nadbiskupije i naslovnici katedrale. Misno slavlje u zadarskoj prvostolnici predvodio je don Slavko Ivoš, župnik župe Rođenja BDM na Silbi i sv. Jakova na Premudi.

Ovogodišnji visoki spomen - 1210 godina kako su moći sv. Stošije u Zadru (810.-2020.)

Vjernici Novigradskog i Ražanačkog dekanata hodočastili su u petak 10. siječnja u katedralu Sv. Stošije u Zadru u sklopu devetodnevne priprave za proslavu sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale. Misno slavlje u zadarskoj prvostolnici predvodio je don Krešo Ćirak, župnik župe sv. Josipa u Obrovcu i župe Prikazanja BDM u Medviđi.

U Devetnici sv. Stošiji o sv. Marku Križevčaninu

Vjernici Benkovačkoga i Zemuničkoga dekanata hodočastili su u katedralu Sv. Stošije u četvrtak 9. siječnja u Devetnici sv. Stošiji koja je zaštitnica Zadarske nadbiskupije i naslovnica zadarske katedrale. Misno slavlje u zadarskoj prvostolnici predvodio je don Damir Juričin, župnik župe sv. Nikole u Poličniku.

1 2 3 20