Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Nadbiskup Puljić krstio peto dijete u obitelji Katačić

U nedjelju 16. lipnja, na svetkovinu Presvetog Trojstva zadarski je nadbiskup Želimir Puljić predvodio euharistijsko slavlje u Župi Presvetog Srca Isusova u Zadru na Voštarnici pod kojim je krstio Matea Katačića, peto dijete Nevija i Nine Katačić.

Svečano otvorena i blagoslovljena knjižara Kršćanske sadašnjosti u Zadru

Nova knjižara izdavačke kuće Kršćanska sadašnjost svečano je otvorena u petak 14. lipnja u središtu grada na poluotoku u Zadru, na adresi Poljana Natka Nodila, 7. Zadarski nadbiskup Želimir Puljić blagoslovio je prostor knjižare, djelatnike i, kako je rekao: „sve koji će tu dolaziti poslužiti se knjigom kako bi dodatno upoznali Krista, jedinog Spasitelja čovjeka“.

Mons. Mile Bogović: „Vrednovati mučenike s duhom sv. Ante!“

Četrdeseta obljetnica utemeljenja župe sv. Ante Padovanskog u Dragama proslavljena je na svetkovinu naslovnika župe sv. Antuna Padovanskog u četvrtak 13. lipnja svečanim misnim slavljem koje je u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog predvodio umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović u zajedništvu s trinaest svećenika. Nakon mise mons. Bogović predvodio je i svečanu procesiju kroz Drage s kipom sv. Ante.

Vukovarka Željka, 'djevojčica u plavom kaputiću': „Hvala sv. Anti i braniteljima koji su bili naši anđeli čuvari u Domovinskom ratu“

Na proslavi blagdana sv. Ante Padovanskog u njemu posvećenoj župi u Dragama u četvrtak 13. lipnja, umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović u župnoj crkvi Sv. Ante blagoslovio je dva nova zvona za crkvu. Kumovi tim zvonima su general bojnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu u Oružanim snagama RH, i Željka Mitrović Jurić, simbol vukovarskog stradanja, 'djevojčica u plavom kaputiću' iz prognaničke vukovarske kolone.

Duhovna obnova u Dragama

Devetodnevna duhovna priprava za proslavu 40. obljetnice utemeljenja župe sv. Ante Padovanskog u Dragama završena je u srijedu 12. lipnja pohodom don Damira Stojića toj župi. Nakon mise koju je predvodio u župnoj crkvi Sv. Ante, don Damir je vjernicima održao nagovor s važnim duhovnim poticajima, a susret je završen molitvom u euharistijskom klanjanju pred Presvetim.

Svetkovina Duhova u katedrali Sv. Stošije u Zadru

Na svetkovinu Duhova u nedjelju, 9. lipnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodio je svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru za vrijeme kojeg je podijelio sakrament Sv. Potvrde krizmanicima iz katedralne župe sv. Stošije i župe sv. Šime u Zadru.

Proslavljena 1140. obljetnica prvoga međunarodnog priznanja Hrvatske i Dan Grada Nina

U godini obilježavanja 40. obljetnice Branimirove godine (1979.-2019.), 1140. obljetnica prvoga međunarodnog priznanja Hrvatske (7. lipnja 879. - 7. lipnja 2019.) i Dan Grada Nina svečano su proslavljeni u petak 7. lipnja, datum kada i Republika Hrvatska obilježava svoj Dan diplomacije. Tim povodom, svečano misno slavlje 7. lipnja u župnoj crkvi Sv. Anslema u Ninu predvodio je mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

Sjećanje zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića na Đelu Jusića

U povodu smrti skladatelja, glazbenika, aranžera i dirigenta Đele Jusića, o svojim sjećanjima na njega za Hrvatsku katoličku mrežu govorio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, nekadašnji dubrovački biskup (1989-2010). Posljednji ispraćaj utemeljitelja Malog raspjevanog Dubrovnika i Dubrovačkih trubadura bit će u četvrtak, 6. lipnja u 13:35 u Krematoriju na Mirogoju.

1 2 3 9