Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Fra Mate Bašić: „Da Krist bude po nama rođen, postanimo prostor posebnosti kakav je bila Marija“

Blagdan Gospe od Čudotvorne medaljice u srijedu 27. studenog svečano je proslavljen u župi sv. Josipa na Plovaniji u Zadru. Misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je fra Mate Bašić, kao i trodnevnicu ususret blagdanu. Proslava je zaključena misnim slavljem na spomendan sv. Katarine Laboure u četvrtak 28. studenog kada je misno slavlje predvodio župnik Plovanije don Martin Jadreško.

Proslavljen blagdan sv. Katarine u Vukšiću

Svečanim euharistijskim slavljem u crkvi Sv. Kate, uz sudjelovanje vjernika iz župe i okolnih mjesta, u ponedjeljak 25. studenog proslavljen je blagdan sv. Kate u Vukšiću.

„Mladi za mlade“ u Zadru

U subotu 23. studenoga u prostorima sjemeništa Zmajević u Zadru održan je prvi od pet susreta temeljne formacije animatora.

Konferencija bratstva Exitus u Zadru

Konferencija bratstva Exitus koju je organiziralo novoosnovano Vijeće Bratstva bl. Karla Austrijskog održana je u subotu 23. studenog u Zadru.

Mons. Lenkić: „Želimo biti i učiti u Gospinoj školi“

Blagdan Gospe od Zdravlja svečano je proslavljen u četvrtak 21. studenoga u drevnom svetištu Gospe od Zdravlja u Zadru večernjim misnim slavljem koje je predvodio mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije. U toj Zadranima dragoj crkvi u središtu grada na poluotoku u koju mnogi zalaze tijekom tjedna osobno se pomoliti u sabranosti i tišini, puk se stoljećima utječe zagovoru Gospe od Zdravlja i časti njenu sliku iznad glavnog oltara, autora Blaža Zadranina iz 15. st.

1 2 3 16