Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Mons. Batelja o aktualnosti iskaza bl. Alojzija Stepinca po zapisima biskupa Nežića

Mons. dr. sc. Juraj Batelja, generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, tijekom svoga izlaganja na rekolekciji zadarskog prezbiterija u srijedu 18. svibnja u sjemeništu Zmajević u Zadru, aktualizirao je neke autentične iskaze bl. Alojzija Stepinca temeljem zapisa nekadašnjeg porečkog i pulskog biskupa Dragutina Nežića.

Prvo pastirsko obraćanje mons. Zgrablića zadarskim svećenicima

Imenovani zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić uputio je svoje prvo pastirsko obraćanje zadarskim svećenicima u propovijedi misnoga slavlja koje je u srijedu 18. svibnja u kapeli bl. Miroslava Bulešića u Nadbiskupskom sjemeništu Zmajević u Zadru predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. 

Blagdan Gospe Loretske proslavljen u Arbanasima u Zadru

Blagdan Gospe Loretske svečano je proslavljen u utorak 10. svibnja u salezijanskoj Župi Gospe Loretske u Arbanasima u Zadru gdje je središnje večernje misno slavlje predvodio župnik Župe sv. Petra i Pavla u Kočerinu fra Mario Knezović.

Sprovodni obredi za fra Josipa Vidasa

Član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Josip Vidas pokopan je u srijedu 11. svibnja na Gradskom groblju u Zadru, izvijestili su iz Provincije.

Proslava blagdana Svetoga Trna u Pagu

Velika svečana procesija sa Svetim Trnom ulicama Staroga grada Paga održana je na blagdan Svetoga Trna u župi Uznesenja Marijina u Pagu u srijedu 4. svibnja, prvi put nakon 77 godina.

1 2 3 66