Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Pismo nadbiskupa Puljića na početku nove školske godine

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je Pismo na početku nove školske godine učenicima, roditeljima, vjeroučiteljima i katehetama. Po preporuci mons. Puljića, svećenici će u župama Zadarske nadbiskupije slaviti misu sa zazivom Duha Svetoga u nedjelju 29. rujna za blagoslov nove školske godine.

Misa za početak nove školske godine u katedrali Sv. Stošije

Misno slavlje za početak nove školske godine u ponedjeljak 9. rujna u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U misi su sudjelovali učenici i djelatnici Klasične gimnazije Ivan Pavao II. Zadar, Katoličke osnovne škole Ivo Mašina i Osnovne glazbene škole sv. Benedikta koja djeluje u zgradi ženskog benediktinskog samostana sv. Marije u Zadru. U misi su suslavili mr. don Ante Sorić i don Roland Jelić, ravnatelji Klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole.

Prvi stručni skup djelatnika katoličkih škola Zadarske nadbiskupije

Prvi stručni skup djelatnika tri katoličke škole u Zadarskoj nadbiskupiji završen je 5. rujna u dvorani Klasične gimnazije Ivan Pavao II. Zadar koja je bila i organizator toga trodnevnog susreta. Sudjelovali su djelatnici zadarske Klasične gimnazije, Katoličke osnovne škole Ivo Mašina i Osnovne glazbene škole sv. Benedikta djelatne u zgradi zadarskoga ženskog benediktinskog samostana sv. Marije.     

Završile duhovne vježbe za svećenike Zadarske nadbiskupije

Duhovne vježbe za svećenike Zadarske nadbiskupije završene su u četvrtak 5. rujna u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru. Prof. dr. Ivan Bodrožić, voditelj četverodnevnog susreta u kojem je sudjelovao i zadarski nadbiskup Želimir Puljić, govorio je o apostolu Petru u njegovom hodu kroz Galileju, Cezareju, Judeju, Samariju i Antiohiju.

Dr. Parlov: „Marko Marulić je sveti sin Crkve! Njegova crkvenost i religioznost namjerno se prešućivala“

U izlaganju „Marko Marulić - učitelj obiteljskih vrednota; Marulićev prijedlog kršćanskog odgoja“ koje je na 43. katehetskom danu Zadarske nadbiskupije u župi Uznesenja BDM u Zadru 31. kolovoza održao prof. dr. don Mladen Parlov, prodekan KBF-a u Splitu, koji je i doktorirao na Maruliću, dr. Parlov predstavio je niz značajnih uvida o životu i teološkoj misli Marulića koje su široj vjerničkoj javnosti nedovoljno poznate, a zaslužuju veću pažnju i vrednovanje.

Biskup Ivas: Istinom se suprotstaviti na agresivne i neistinite optužbe o stvaranju i obrani Hrvatske

Blagdan Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja svečano je proslavljen u četvrtak 29. kolovoza u župi Prikazanja BDM u Medviđi, stradalničkom mjestu u Bukovici u zaleđu Zadarske nadbiskupije. Zbog crkve Sv. Ivana Krstitelja (spomenik kulture RH iz 13./14. st.) koja je nekad bila medviđarska župna crkva, tu vjernici stoljećima svečano slave Usičenje sv. Ivana, u čemu su u predratnim godinama sudjelovali i pravoslavci s toga područja.

1 2 3 12