Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Nadbiskup Puljić o katoličkoj školi: U svijetu se shvatilo - Odgoj je važan za društvo, Crkva će to odgovorno i savjesno obaviti

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić u razgovoru za IKA-u govori o procesu gradnje Katoličke osnovne škole Ivo Mašina u Zadru. Na koji se način u tom projektu ostvaruje suradnja između Zadarske nadbiskupije i Grada Zadra u radu za opće dobro, kao odgovor na potrebe i želje brojnih građana za postojanjem katoličke osnovne škole u Zadru. U izgradnju te škole Zadarska nadbiskupija dosad je uložila šest milijuna kuna.

Nadbiskup Želimir Puljić imenovao Povjerenstvo za zaštitu maloljetnika Zadarske nadbiskupije

Temeljem odredbe pape Franje u Apostolskom pismu u obliku motu proprija Vos estis lux mundi, čl. 2, § 1, a u skladu sa Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić imenovao je psihologinju Anu Uraniju nadbiskupijskom povjerenicom za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, te za suradnika Povjerenstva Mladena Klanca, voditelja Obiteljskog savjetovališta.

PREDAVANJE Prof. dr. sc. Mladen Parlov: "Papa Pavao VI. i sveti Benedikt"

Temu „Papa Pavao VI. i sveti Benedikt“ dekan Katoličko bogoslovnog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Mladen Parlov aktualizirao je razmatrajući povijesni kontekst te sadašnje društvene i duhovne prilike u Europi, pojašnjavajući u čemu su korijeni i koji su uzroci (ne)jedinstva Europe, čega smo i u našem vremenu svjedoci. Izlaganje je održao na simpoziju „Vrijeme, prostor i duhovnost: Benediktinsko monaštvo i njegovo nasljeđe“ u četvrtak 17. rujna na Sveučilištu u Zadru.

RAZGOVOR Dr. don Ivan Bodrožić: Benediktinci su prvi preporoditelji Europe

Profesor patrologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu i u Zagrebu dr. don Ivan Bodrožić, u razgovoru za Informativnu katoličku agenciju (IKA) pojasnio je povod organiziranja i kontekst značaja poruka s međunarodnog znanstvenog skupa "Vrijeme, prostor i duhovnost: benediktinsko monaštvo i njegovo nasljeđe" koji je 17. rujna održan na Sveučilištu u Zadru.

Č. M. Anastazija Čizmin: Milenij za nama - osobe i zbivanja u prošlosti Samostana i crkve benediktinki Svete Marije u Zadru

„Milenij za nama - osobe i zbivanja u prošlosti Samostana i crkve benediktinki Svete Marije u Zadru“ tema je izlaganja kojega su Č. M. Anastazija Čizmin, opatica zadarskog Samostana sv. Marije i zadarska koludrica s. Klara Begić predstavile na simpoziju „Vrijeme, prostor i duhovnost: Benediktinsko monaštvo i njegovo nasljeđe“ 17. rujna na Sveučilištu u Zadru.

1 2 3 31