Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Mons. Zgrablić na proslavi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici

Župna svetkovina sv. Kuzme i Damjana u župi u Slivnici u zadarskom zaleđu svečano je proslavljena u utorak 27. rujna. Koncelebrirano misno slavlje u župnoj crkvi Sv. Kuzme i Damjana, potom i procesiju sa svečevim kipovima kroz mjesto predvodio je zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Predsjednik HBK čestitao Židovima blagdane Roš Hašana, Jom Kipur i Sukot

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je prigodnu čestitku za blagdane Roš Hašana, Jom Kipur i Sukot glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Kotelu Da-Donu i glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj Lucianu Moši Preleviću. Čestitku nadbiskupa Puljića prenosimo u cijelosti.

Don Boris Pedić: Duhovnost u palijativnoj skrbi

O temi 'Duhovnost u palijativnoj skrbi' u Domu za starije Ivan Pavao II. u mjestu Biljane u srijedu 21. rujna izlagao je don Boris Pedić, jedan od dvojice svećenika koji su u Hrvatskoj završili stručni tečaj o pružanju palijativne skrbi.   

Mons. Zgrablić predvodio slavlje Male Gospe na Relji u Zadru

Zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić predvodio je na blagdan Male Gospe, u četvrtak 8. rujna, svečano misno slavlje u župnoj crkvi Rođenja sv. Ivana Krstitelja na Relji u Zadru gdje se Rođenje BDM slavi kao drugotna zaštitna svetkovina župe.

Katehetski dan Zadarske nadbiskupije

Četrdeset i šesti katehetski dan Zadarske nadbiskupije u subotu, 3. rujna, okupio je svećenike i redovništvo, vjeroučitelje i katehete mjesne Crkve u sportskoj dvorani Katoličke osnovne škole Ivo Mašina na Bokanjcu u Zadru.

1 2 3 74