Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Nadbiskup Puljić: Sve patnje i boli, radosti i nadanja donosimo na oltar gdje se prinosi najveći i najsvetiji žrtveni dar naše zahvalnosti

Dostojanstveno zajedništvo više tisuća ljudi s velikim pijetetom pohodilo je Škabrnju u ponedjeljak 18. studenoga, na spomen 28. obljetnice stradanja toga ravnokotarskog mjesta u Domovinskom ratu. Misno slavlje za sve poginule i zahvalu Bogu za dar domovine u škabrnjskoj župnoj crkvi Uznesenja BDM predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Pokopan mons. Janko Segarić - svećenik koji je osobito povezivao domovinsku i iseljenu Hrvatsku

Mons. Janko Segarić, zaslužni svećenik iz Zadarske nadbiskupije koji je duhovno i materijalno povezivao domovinsku i iseljenu Hrvatsku odnosno Crkvu po svom predanom 40-godišnjem djelovanju u župi sv. Ante Padovanskog u Los Angelesu (1960.-2000.), pokopan je u petak 8. studenoga u svojoj rodnoj župi na otoku Istu. Misu zadušnicu u išćanskoj župnoj crkvi Sv. Nikole i sprovodni obred na išćanskom groblju predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Preminuo mons. Janko Segarić

Mons. Janko Segarić, svećenik Zadarske nadbiskupije, kanonik Stolnog Kaptola sv. Stošije, umro je u utorak 5. studenoga u Svećeničkom domu u Zadru u 97. godini života i 72. godini svećeništva okrijepljen svetim sakramentima. Sprovodni obred don Janka u petak 8. studenoga i misu zadušnicu na don Jankovom rodnom otoku Istu predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

„Kršćani su riječ i knjigu doveli u područje svetoga“

Misno slavlje i zaziv Duha Svetoga u povodu početka nove akademske godine na Sveučilištu u Zadru, za studente, rektorat i profesore toga po svojim korijenima najstarijeg sveučilišta u Hrvatskoj, u ponedjeljak 28. listopada u crkvi Sv. Dimitrija u Zadru, uz blagdan toga sveca kojem je posvećena zadarska sveučilišna crkva, predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Propovijedao je dr. don Ivan Bodrožić, predavač na splitskom KBF-u.

1 2 3 15