Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Svetkovina Presvetog Srca Isusova proslavljena na Voštarnici u Zadru

Svetkovina Presvetog Srca Isusova svečano se slavi u petak 11. lipnja u župi Presvetog Srca Isusova na Voštarnici u Zadru s pet misnih slavlja. Svečano prijepodnevno misno slavlje u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova predvodio je fra Ivan Lelas, gvardijan samostana sv. Frane u Zadru.

60. svećenički dan Zadarske nadbiskupije

60. svećenički dan Zadarske nadbiskupije okupio je svećenike Zadarske nadbiskupije u zajedništvu sa zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem u četvrtak 10. lipnja u Župi sv. Anselma u Ninu.

Drugi dan trodnevnice na zadarskoj Voštarnici

Drugi dan trodnevne priprave za župnu svetkovinu u Župi Presvetog Srca Isusova u Zadru na Voštarnici u srijedu 9. lipnja duhovni nagovor i misu imao je fra Svetozar Kraljević, gvardijan Samostana hercegovačkih franjevaca iz Dubrave.

Svetkovina Tijelova u Zadru

Na svetkovinu Tijelova, u četvrtak 3. lipnja, svečano misno slavlje u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a nakon mise i Tijelovsku procesiju Širokom ulicom do crkve Sv. Šime, u kojoj je mons. Puljić blagoslovio puk s Presvetim.

U Vukšiću proslavljeno Tijelovo

Vjernički puk Vukšića, Lišana, Bulića, Ostrovice i Provića u četvrtak 3. lipnja proslavio je svetkovinu Tijelova svečanim misnim slavljem koje je u župnoj crkvi Sv. Mihovila u Vukšiću predvodio fra Božo Mandarić.

IN MEMORIAM Don Tomislav Sikirić, svećenik Zadarske nadbiskupije

Kad premine mladi svećenik, u naponu zrelosti i životne snage, razmatranje takvog zemaljskog puta poprati ljudska misao: Mogao je još toliko toga dati. To su pomislili mnogi koji su dostojanstveno ispratili pokojnog don Tomislava Sikirića, svećenika Zadarske nadbiskupije, u župi sv. Roka u njegovim rodnim Bibinjama, u srijedu 26. svibnja.

1 2 3 46