Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Proslavljen blagdan sv. Krševana, zaštitnika Grada Zadra

Blagdan sv. Krševana, zaštitnika Grada Zadra, proslavljen je u utorak 24. studenoga svečanim večernjim misnim slavljem koje je u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

Caritas Zadarske nadbiskupije – dobitnik Priznanja i Grba Grada Zadra

Caritas Zadarske nadbiskupije dobitnik je Priznanja i Grba Grada Zadra za svoje uzorno karitativno djelovanje u društvu, koje Gradsko vijeće Zadra na blagdan sv. Krševana, kada se slavi i Dan Grada Zadra, tradicionalno svake godine dodjeljuje zaslužnim pojedincima, zajednicama i ustanovama koji pridonose izgradnji općeg dobra.

Blagdan Gospe od Zdravlja u crkvi Gospe od Zdravlja u Zadru

Blagdan Gospe od Zdravlja svečano je proslavljen večernjim misnim slavljem u subotu 21. studenoga u drevnom svetištu Gospe od Zdravlja u Zadru. Svečanu euharistiju predvodio je generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

RAZGOVOR Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije: Žrtve u Vukovaru i Škabrnji predstavnice su svih žrtava

Mjesec studeni u Hrvatskoj osobito je bremenit spomenom najvećega ratnog stradanja hrvatskoga naroda u našoj nedavnoj prošlosti, a ujedno je i zalog stvaranja slobode hrvatske države. Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, u razgovoru za IKA-u iznosi zašto je važno i državnim praznikom 18. studenoga obilježavati Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

FOTO Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Škabrnje

Simboličnom kolonom sjećanja, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća te slavljem mise koju je predslavio zadarski nadbiskup Želimir Puljić, 18. studenoga odana je počast i poštovanje žrtvama Škabrnje.

Počelo spomen-slavlje u Škabrnji

Na 29. obljetnicu obilježavanja pokolja iz Domovinskog rata u Škabrnji, misno slavlje za domovinu i sve poginule u Domovinskom ratu u srijedu 18. studenoga u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Škabrnji predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Oprostiti i moliti oproštenje

Propovijed zadarskoga nadbiskupa Želimira Puljića na misi u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Škabrnji, u srijedu 18. studenoga 2020.

1 2 3 35