Budi dio naše mreže
Izbornik

Zadarska nadbiskupija

Mons. Želimir Puljić: „Nadam se da ćemo biti svjesni odgovornosti koju imamo prema blagu, prema ljudima koji ovdje žive i onima koji k nama dolaze“

Mons. Želimir Puljić, umirovljeni zadarski nadbiskup, gostovao je u emisiji Aktualno HKR-a u četvrtak, 2. veljače kao dugogodišnji predsjednik Vijeća HBK za kulturu i crkvena kulturna dobra. Od te službe, koju je obavljao 13 godina, mons. Puljić oprostio se i od članova toga Vijeća predsjedajući sjednicom Vijeća HBK za kulturu u subotu, 28. siječnja u zgradi HBK u Zagrebu.

Blagdan Prikazanja Gospodinova u crkvi sv. Šime u Zadru

Blagdan Prikazanja Gospodinova i Dan posvećenog života svečano je proslavljen u crkvi sv. Šime u Zadru u četvrtak 2. veljače misnim slavljem koje je predvodio generalni vikar Zadarske nadbiskupije i upravitelj svetišta sv. Šimuna u Zadru mons. Josip Lenkić.  

Stalna izložba crkvene umjetnosti u Zadru prvi put sudjelovala u Noći muzeja

Stalna izložba crkvene umjetnosti u Zadru (SICU), jedna od četiri kapitalne kulturne ustanove u Hrvatskoj koja se nalazi u sklopu kompleksa benediktinskog samostana Sv. Marije u Zadru, ove godine prvi put sudjelovala je u nacionalnoj kulturnoj manifestaciji Noć muzeja pod motom „Muzeji su važni!”

Održana duhovna obnova u Zadru

Župnik u Župi sv. Petra i Pavla na Kočerinu fra Mario Knezović predvodio je u petak 27. siječnja duhovnu obnovu o temi „Život s autentičnim Isusom Kristom u vremenu nijekanja Boga“ u Župi sv. Petra u predjelu Ploče u Zadru.

Susret ministranata Zadarske nadbiskupije

Dvodnevni susret ministranata Zadarske nadbiskupije koji je okupio ministrante iz raznih župa Nadbiskupije, završen je u nedjelju, 22. siječnja u Nadbiskupskom sjemeništu "Zmajević" u Zadru.

1 2 3 86