Budi dio naše mreže
Izbornik

Akcija "Djevojke za djevojke"

Zagreb (IKA)

Željka Sušić, Ana Badurina i Zrinka Blažević pokrenule su velik broj dobročinitelja, kako u krugu svojih poznanika tako i onih na društvenim mrežama, te su organizirale buvljak za djevojke za koje skrbi zagrebački Caritas, opskrbivši ih obiljem kvalitetne odjeće, obuće i kozmetičkih proizvoda te vrijednih nagrada dobivenih u tomboli, a akcija je završena 1. prosinca programom u Kući za mlade "Da život imaju" na Trešnjevci.

U prizemlju Kuće za mlade u Selskoj cesti 165, dvadesetak Caritasovih korisnica biralo je rabljenu brendiranu odjeću, obuću, nakit, torbice, i sl., a u nedoumici su im savjetima pomagale instagram influencerice: Maša Zibar, Karla Zelić, Nika Turković i Pamela Smoljanić, piše na mrežnim stranicama Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Na završetku programa, voditeljica Kuće za mlade “Da život imaju” Daniela Petković zahvalila je u ime svih Caritasovih korisnica darovateljima i volonterima uključenima u akciju “Girls for Girls”, te je organizatoricama predala zahvalnice. Najavila je također organizaciju slične akcije i za mladiće iz Caritasovih kuća.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije nada se da će ovaj originalan način socijalizacije i integracije mladih iz domova nadahnuti i potaknuti i druge na slične pothvate.