Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Duka predvodi misu na svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba

Zagreb (IKA)

Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba održat će se u petak, 31. svibnja. Prema ustaljenom redu, proslava će započeti svečanom euharistijom u zagrebačkoj prvostolnici u 19 sati koju će predvoditi kardinal Dominik Jaroslav Duka, nadbiskup praški u zajedništvu s kardinalom Josipom Bozanićem, nazočnim biskupima, svećenicima i vjernicima grada Zagreba.

Nakon mise kreće procesija u kojoj se nosi lik Majke Božje od katedrale do Kamenitih vrata uobičajenim pravcem: Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom do Kamenitih vrata.

Iz Zagrebačke nadbiskupije pozivaju župnike i upravitelje župa u gradu Zagrebu da u svojim župama tijekom svibanjskih pobožnosti održe trodnevnicu u čast Majke Božje od Kamenitih vrata te da se ne slavi večernja misa 31. svibnja kako bi se vjernici uputili u katedralu na zajedničko slavlje i sudjelovanje u procesiji.

Očekuje se da župnici ili župni vikari sudjeluju na misi i u procesiji te se pozivaju redovnici i redovnice te članovi molitvenih zajednica da sudjeluju u proslavi zaštitnice Zagreba.