Budi dio naše mreže
Izbornik

Pismo dekana KBF-a prof. dr. Marija Cifraka na svetkovinu Blagovijesti

Zagreb (IKA)

Dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta prof. dr. Mario Cifrak uputio je poruku profesorima, djelatnicima i studentima KBF-a. Pismo je objavljeno na mrežnim stranicama KBF-a u srijedu 25. ožujka te ga prenosimo u cijelosti.

Dragi profesori, djelatnici i studenti našega Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu!

Pišem vam danas na svetkovinu Naviještenja Gospodnjeg.

Anđeo Gabrijel donosi Mariji u Nazaret poruku da će postati majka Božjega Sina. Njegovo kraljevstvo će biti vječno na prijestolju Davidovu. Mi smo u službi naviještanja toga kraljevstva i njegova Kralja, koji je gospodar svemira i povijesti.

Od Dana fakulteta živjeli smo s vijestima o širenju korona virusa i mjere opreza su postajale sve restriktivnije. 12. ožujka odlučili smo provoditi on line nastavu. Hvala vam svima, a ovom prilikom osobito bih za to zahvalio našem doc. dr. sc. Tarasu Barščevskom. I krenulo je. Naš korizmeni hod prolazi još s većom težinom, jer nas je pogodio razorni potres na 4. korizmenu nedjelju. Toga jutra oko 7.00 sati pošao je naš student fra Ivan Ivanković vidjeti što se dogodilo sa zgradom Fakulteta neposredno nakon potresa.

U ponedjeljak 23. ožujka već smo na Fakultetu imali, po preporuci rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. D. Borasa, ekipu koja je došla utvrditi u kakvom je stanju zgrada našega Fakulteta. Dobili smo jučer i njihovo izvješće. Zahvaljujem njima i osobitoj brizi dekana Građevinskog fakulteta prof. dr. sc. Stjepana Lakušića. Prijavili smo nadležnima utvrđivanje štete koju je pretrpio Fakultet. Treba još uz asistenciju vatrogasaca pregledati krov. Ovih dana se spremamo napraviti malo reda u prostorijama uz pomoć naših profesora i djelatnika. Vidjeli ste fotografije. Neki kolege profesori ostali su bez krova nad glavom pa su morali u izbjeglištvo. Snalaze se kako znaju i umiju.

Marija je bila u nedoumici. I nas u ovaj čas, u koji nam se možda čini da je anđeo Gospodnji otišao od nas, neka tješe njegove riječi: „Ta Bogu ništa nije nemoguće“ (Lk 1,37).

 

U Kristu vaš

                                                                                                                                                       Mario Cifrak

Ključne riječi:
kbf prof. dr. sc. Mario Cifrak