Budi dio naše mreže
Izbornik

Scenski prikaz Posljednje večere i muke u Getsemanskom vrtu na zagrebačkoj Trešnjevci

Zagreb (IKA)

U Župi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci na Veliku srijedu 5. travnja Udruga Stepinčeva oaza mira uprizorila je scenski prikaz Isusove Posljednje večere i muke u Getsemanskom vrtu, izvijestili su iz Udruge.

Na početku je župnik vlč. Damir Ocvirk pozdravio nazočne župljane i članove Udruge. Vlč. Ocvirk zahvalio je članovima Udruge što na neposredan način pomažu vjernicima da se još bolje duhovno pripreme za Sveto Trodnevlje u kojem slavimo najsvetije dane naše vjere.

Domaći župljani su u župnom dvorištu pratili scenski prikaz Isusovog pranja nogu sv. Petru, ustanovljenje euharistije, poziv na zapovijed ljubavi i otkrivanje izdajnika Jude. Glavni glumac Martin Mihalić, koji je uprizorio Isusa Krista, osvrnuo se na svoje unutarnje raspoloženje. „Kada je Posljednja večer nastojim uživjeti se u tu ljubav prema učenicima koju je Isus imao, ne gledajući što je netko bio nego što je on sada i što će tek biti“, istaknuo je.

Iskustvo molitve u Getsemanskom vrtu opisao je kao jednu težinu na Isusovoj duši, posebno osjećajući barem malo patnje i boli koju je Krist ponio za grijehe cijele ljudske povijesti. Scenski prikaz završio je kratkom meditacijom „Uz Križ stati“ koju je pročitao Ilija Nikolić, predsjednik Udruge Stepinčeve oaze mira, zahvalivši se župniku Ocvirku na pozivu i župljanima na odazivu.

Župljani Župe sv. Josipa također su sudjelovali u Humanitarnoj akcija „Srcem uz Saru“ koju već duže vrijeme organizira Udruga za bolesnu djevojčicu Saru Brkičić iz Zaprešića, izvijestili su iz Udruge.