Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavlje prve pričesti u grkokatoličkoj župi na zagrebačkom Gornjem gradu

Zagreb (IKA)

U nedjelju 17. listopada u zagrebačkoj grkokatoličkoj Župi sv. Ćirila i Metoda na Gornjem gradu slavljena je prva pričest za osmero prvopričesnika.

Svečanu svetu liturgiju predvodio je biskupski vikar i župnik gornjogradske župe o. Daniel Vranešić u zajedništvu s protojerejem stavroforom o. Milanom Vranešićem i o. Gorazdom Bastašićem.

U propovijedi mnogobrojnim vjernicima koji su se okupili u konkatedrali stavrofor Milan Vranešić istaknuo je važnost roditelja u odgoju djece. “Danas, draga djeco, zahvaljujemo vašim roditeljima koji su vas dovodili u crkvu kako biste se pripravili za ovaj važan i svečani trenutak. Njih poštujte i volite jer se brinu za vas i za vašu vjeru. Danas se susrećete u svetom sakramentu s Isusom Kristom koji je vaš prijatelj i zaštitnik. Pouzdajete se u Njega i neka vam On bude uvijek sigurno utočište u vašim životima”, kazao je propovjednik. Po završetku liturgijskog slavlja prvopričesnici i njihove obitelji nastavile su druženje u velikoj dvorani Grkokatoličkog sjemeništa.