Budi dio naše mreže
Izbornik

Obilježavanje Svjetskog dana siromaha u Rijeci

18.11.2018. 12:00
Rijeka

Rijeka, (IKA) – U prigodi obilježavanja Drugog svjetskog dana siromaha u nedjelju 18. studenoga u 12 sati u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva) u 12 sati slavit će se misa koju će predvoditi mons. Nikola Uravić.

Nakon mise, u 13 sati u dvorištu crkve organiziran je ručak za oko 150 korisnika socijalnih usluga o kojima dnevno brinu vjerske katoličke organizacije u Riječkoj nadbiskupiji: Caritas, Kuća utočišta, Prihvatilište za beskućnike “Ruže sv. Franje”, Socijalna samoposluga “Kruh sv. Elizabete” i sestre Družbe Presvetog Srca Isusova i milosrdne sestre svetog Križa. Uz volontere navedenih ustanova, na ručku će volontirati bogoslovi Riječke nadbiskupije, franjevački novaci s Trsata i učenici Ugostiteljske škole iz Opatije. Ručak je osigurala Riječka nadbiskupija.

Svjetski dan siromaha ustanovio je 2017. godine papa Franjo na tragu duhovnih plodova Jubileja milosrđa, a s ciljem da u cijelom svijetu kršćanske zajednice postaju sve više i sve bolje konkretni znak Kristove ljubavi prema posljednjima i najpotrebnijima.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu