Istina je prava novost.

Križni put mladih u ozračju metropolijskog zajedništva

Križni put mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije od Sibinja do Slavonskoga Broda održan je u subotu 6. travnja. Postaje – kapelice i crkve križnog puta bile su raspoređene na dužini od 23 kilometra.

Križni put vlč. Krešimira Šafa bio je u ozračju gesla „Što god vam rekne, učinite“ (Iv 2.5). Bio je to četrnaesti po redu križni put, a sudjelovalo je više od 2300 mladih hodočasnika.

Na inicijativu laćaraćkog župnika Ivice Zrno mladima iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, nakon višegodišnjeg izbivanja na nadbiskupijskom križnom putu, pridružila se i skupina mladih iz Srijemske Mitrovice, kao predstavnici Srijemske biskupije, čime je izraženo metropolijsko zajedništvo.

Mladi iz Srijemske Mitrovice ponijeli su križ od župne crkve Duha Svetoga u Malom Parizu do kapele Sv. Ane u Tvrđavi. Većini hodočasnika bio je to prvi put da sudjeluju na križnom putu koji je u potpunosti prilagođen mladima, a dojmovi su bili pozitivni i veoma snažni.

„Za mene osobno, ovo je bilo veoma lijepo, pozitivno i snažno duhovno iskustvo. Prvi je put da sam išla na ovakav križni put, ali sigurno ne i posljednji. Želja mi je i na godinu ići. Ovo mi je bilo duboko duhovno iskustvo, rekla je Sara Lovrić, srednjoškolka iz Srijemske Mitrovice.