Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednice odbora Američke BK za pomoć crkvama u centralnoj i istočnoj Europi pohodila Rijeku

Rijeka (IKA)

Tetiana Stawnychy, predsjednice odbora Američke biskupske konferencije za pomoć crkvama u centralnoj i istočnoj Europi, ovih je dana u svom prvom službenom posjetu Hrvatskoj, a Rijeku je posjetila u subotu 4. svibnja.

Obišla je objekte i projekte kojima je Američka biskupska konferencija već pomogla, Salezijansku gimnaziju i Kuću utočišta. Osim toga, pohodila je Prihvatilište za beskućnike “Ruže svetoga Franje”, hospicij “Marija Krucifiksa Kozulić”, Katoličku osnovnu školu “Josip Pavlišić”, budući Dom za osobe oboljele od demencije, Centar za mlade “Bl. Miroslav Bulešić” i članove Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije. Izrazila je radost dolaska u Hrvatsku tijekom kojega ju je posebno ganuo susret s mladima u Rijeci i Zagrebu za koje je rekla da su jako dobro povezani i entuzijastični u širenju vjere. Također, sudjelovala je na svetoj misi Nadbiskupijskog susreta mladih u Brešcima.

Narednih dana pohodit će još neke hrvatske biskupije i kada se vrati u Ameriku sa svojim odborom donijeti će odluke s koliko materijalnih sredstava će moći pomoći određene projekte i objekte.

Ključne riječi:
rijeka Tetiana Stawnychy