Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijeka

Nadbiskup Devčić potaknuo vjernike da budu Isusova zvijezda

„Svetkovina Bogojavljenja podsjeća na to da je Isus spasitelj svih ljudi i da ne smijemo nikoga suditi ni osuđivati, nego da je naša zadaća pomoći svakome da upozna Isusovu poruku za čovjeka i čovječanstvo“, rekao je između ostaloga riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodeći svečano misno slavlje u povodu proslave Bogojavljenja u ponedjeljak 6. siječnja u katedrali Sv. Vida u Rijeci.

Božićni ručak za potrebite

U povodu skorašnjeg blagdana Božića volonteri Socijalne samoposluge “Kruh sv. Elizabete” u Rijeci tradicionalno su u subotu 21. prosinca organizirali u vjeronaučnoj dvorani kapucinskog samostana Gospe Lurdske zajednički ručak s ljudima koji žive na ulicama grada na Rječini.

Nadbiskup Devčić: Potrebna nam je zaljubljenost u Isusa Krista po uzoru na sv. Nikolu Tavelića

Dugo se čekalo do proglašenja sv. Nikole Tavelića svetim. To je učinio papa Pavao VI. 21. lipnja 1970. godine. Razloge zašto je tek tada kanoniziran prvi hrvatski svetac možemo tražiti u tome da premalo marimo za one koji su živjeli kao sveci, kazao je riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u četvrtak 14. studenog predvodeći svečano euharistijsko slavlje u crkvi sv. Nikole Tavelića na Krnjevu u povodu proslave župne svetkovine.

Umjetna inteligencija uvijek treba biti u službi čovjeka, a ne nadilaženje njegove biti

Međunarodni interdisciplinarni znanstveni simpozij „Riječki znanstveni mostovi 4“ o temi „Prirodna i umjetna inteligencija: suživot, suradnja, sukobi“ održan je u petak 8. studenoga na Teologiji u Rijeci. O temi koja se u tehnološkom smislu naglo razvija i koja otvara brojna pitanja govorili su teolozi, filozofi, fizičari, informatičari i medicinari.

Dan Ivana Pavla II. u Bogoslovnom sjemeništu u Rijeci

Bogoslovno sjemenište “Ivan Pavao II.” u Rijeci 22. listopada proslavilo je blagdan svog nebeskog zaštitnika. Svečano euharistijsko slavlje u kapeli Bogoslovnog sjemeništa predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić te podsjetio na dane boravka Svetoga Oca upravo u ovom sjemeništu u lipnju 2003. godine.

Trodnevna duhovna priprava uoči spomendana preminuća službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić

Postulatura službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić uoči spomendana preminuća službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić, utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova, organizirala je u Rijeci trodnevnu duhovnu pripravu od 26. do 2. rujna koju je predvodio vlč. mr. Saša Ilijić, postulator kauze za beatifikaciju sluge Božjega krčkog biskupa Antuna Mahnića.

1 2 3 8