Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijeka

Mons. Mate Uzinić u riječkoj katedrali: Budite znak živoga Krista

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić predvodio je nedjeljnu misu 18. travnja u riječkoj prvostolnici, uz izravan prijenos koji se mogao pratiti na nadbiskupijskoj Facebook stranici. Pandemija COVID-19 ograničila je mogućnost sudjelovanja vjernika na misama stoga su online prijenosi postali već uobičajeno rješenje za barem virtualno povezivanje.

Otvorena Stambena zajednica za beskućnike “Sveti Ljudevit”

Zahvaljujući dobroj suradnji Riječke nadbiskupije i Franjevačkog svjetovnog reda – Mjesnog bratstva Trsat i brizi o najslabijim skupinama društva, u četvrtak 8. travnja otvorena je i blagoslovljena Stambena zajednica “Sveti Ljudevit”. Namijenjena je korisnicima Prihvatilišta za beskućnike “Ruže sv. Franje” u Rijeci i programu njihove integracije u društvo i na tržište rada.

Humanitarna akcija misionara Župe Presvetog Srca Isusovog na riječkom Zametu

Petu godinu za redom misionari Župe Presvetog Srca Isusova na Zametu u Rijeci održali su u korizmi humanitarnu akciju u kojoj su predstavili proizvode koje su sami izrađivali (krunice, narukvice, platnene vrećice s logotipom Župe, ukrasne vaze i dr.) i za koje su prikupljali dobrovoljni novčani prilog. U izradi kolača uključuju se i drugi župljani, poglavito članovi Velikog zbora Župe, objavila je Riječka nadbiskupija na svojim mrežnim stranicama u petak 26. ožujka.

Krjeposti svetog Josipa – put svetosti u redovništvu

Varaždinski biskup Bože Radoš održao je 12. i 13. ožujka u samostanskim prostorima Družbe Presvetog Srca Isusova u Rijeci seminar trajne formacije sestrama Presvetog Srca Isusova o temi "Krjeposti svetog Josipa – put svetosti u redovništvu".

Školarci u Petrinji dobili pakete svojih vršnjaka iz Rijeke

Caritas Riječke nadbiskupije u petak 12. ožujka dostavio je pakete humanitarne pomoći u OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji. Pakete su pripremili učenici nižih razreda riječkih škola OŠ Škurinje i OŠ Gelsi, koji su nakon potresa prikupljali školski pribor, bilježnice i torbe te higijenske potrepštine za svoje vršnjake. Caritas su odabrali kao posrednika u tom lancu solidarnosti, kako bi prikupljena pomoć stigla do djece u školi koja je stradala u potresu.

U Rijeci proslavljen blagdan sv. Tripuna i Dan života

U organizaciji Hrvatske bratovštine „Bokeljske mornarice 809“ Rijeka, a u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, u gradu na Rječini je u nedjelju 7. veljače proslavljen blagdan sv. Tripuna, zaštitnika Kotora i Bokelja.

1 2 3 14