Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijeka

U Rijeci proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Rijeci je svečano proslavljen već 4. kolovoza u večernjim satima misom, Povorkom ponosa i slave, podizanjem zastave, preletom aviona „Krila Kvarnera“ i paljenjem 27 baklji na Trsatskoj gradini.

Rijeka: Ljetni oratorij okupio petstotinjak mladih

Riječki salezijanski Ljetni oratorij, nakon stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, ove godine okupio je petstotinjak djece za koje su riječki salezijanci i animatori pripremili bogat i raznovrstan program u razdoblju od 26. lipnja do 5. srpnja.

Najavljen Hod za život u Rijeci

Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak 23. lipnja najavljen je Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će biti održan 25. lipnja u Rijeci.

Riječani proslavili svetkovinu svog zaštitnika – sv. Vida

Procesijom od najstarije riječke župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vele crikve/Assunte) do prvostolnice sv. Vida i misom koju je predslavio šibenski biskup Tomislav Rogić, u srijedu 15. lipnja proslavljena je svetkovina zaštitnika grada Rijeke sv. Vida, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije.

Proslava svetkovine sv. Antuna Padovanskog na riječkoj Kantridi

Svečanu misu na svetkovinu sveca svega svijeta 13. lipnja u crkvi sv. Ante Padovanskog na Kantridi predvodio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić koji je na kraju mise blagoslovio novi župni barjak za procesiju i radove na dekoraciji unutrašnjosti crkve.

Odluka o osnivanju Pripravničkog sjemeništa sv. Ivan Pavao II. u Rijeci

Riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić predvodio je 6. lipnja u kapeli riječke Bogoslovije svečano misno slavlje u povodu proslave blagdana Marije Majke Crkve, zaštitnice Bogoslovije i tom prigodom izvijestio o Odluci o osnivanju Pripravničkog sjemeništa sv. Ivan Pavao II. u Rijeci.

Nadbiskup Uzinić slavio misu zahvalnicu za kraj školske godine

Danas smo došli ovamo kako bismo zahvalili za školsku godinu koja je iza nas, za sve milosti koje smo primili, osobno ali i kao zajednica, Crkva, rekao je riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić započinjući propovijed na misi zahvalnici za kraj školske godine, koju je predslavio u utorak, 7. svibnja u crkvi sv. Jeronima, uz koncelebraciju povjerenika za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Ivana Seletkovića.

1 2 3 19