Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijeka

Misijska nedjelja u Rijeci

Na Misijsku nedjelju, 22. listopada, riječki nadbiskup Mate Uzinić predvodio je svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, u zajedništvu sa župnikom Sanjinom Francetićem.

U Rijeci zaključen projekt „72 sata bez kompromisa“

Nakon tri dana volontiranja 80 mladih sudionika akcije „72 sata bez kompromisa“ u Rijeci svoju su misiju završili misom koju je predvodio riječki nadbiskup Mate Uzinić, u nedjelju 15. listopada u crkvi sv. Jeronima.

U Rijeci procesijom i misom proslavljen spomendan sv. Roka

Povodom spomendana sv. Roka, u srijedu 16. kolovoza 2023., riječki vjernici su se prisjetili povijesti njegovoga štovanja te sudjelovali u zavjetnoj procesiji kojom su Riječani stoljećima hodočastili od župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije do zavjetne kapele sv. Fabijana i Sebastijana, u kojoj se nalazi slika sv. Roka.

Ukrajinci proslavili Uskrs u Rijeci

U crkvi sv. Sebastijana u Rijeci, u subotu, 15. travnja, kada su Ukrajinci prema istočnoj pashaliji svetkovali Veliku subotu, pashalnu liturgiju i blagoslov uskrsnih jela („paski“) predvodio je protojerej stavrofor o. Mihajlo Simunović, župnik grkokatoličke katedralne župe u Križevcima i dušobrižnik za grkokatolike župnik Rijeci.

1 2 3 21