Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijeka

Apostolski nuncij u RH Giorgio Lingua pohodio Rijeku

Na četvrtu korizmenu nedjelju, 27. ožujka, apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua pohodio je Rijeku i tom prigodom predvodio svečano liturgijsko slavlje na talijanskom jeziku u katedrali sv. Vida.

Petnaesti rođendan Prihvatilišta za beskućnike „Ruže sv. Franje“

Prije točno 15 godina, 27. ožujka 2007. na poticaj bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) Rijeka–Trsat, svoja vrata prvim korisnicima otvorilo je Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“. Tim povodom u svetištu Majke Božje Trsatske u nedjelju 27. ožujka slavljena je misa zahvalnica.

Petnaesta obljetnica osnutka prvog riječkog prihvatilišta za beskućnike

Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“, prvo i najstarije prihvatilište za beskućnike u gradu Rijeci i PGŽ, ove godine slavi 15. obljetnicu osnutka. Tim povodom Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat, kao osnivač prihvatilišta, ove godine organizira cijeli niz događanja kojima će proslaviti ovu značajnu obljetnicu.

Svečano misno slavlje u Rijeci u povodu Svjetskog dana braka

Na Svjetski dan braka, u nedjelju 13. veljače predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić predvodio je svečano liturgijsko slavlje u katedrali Sv. Vida u Rijeci, čime je ujedno završio Tjedan za obitelj – program kojega je osmu godinu u kontinuitetu organizirao Ured za obitelj Riječke nadbiskupije.

Stepinčevo u riječkoj prvostolnici

Na blagdan bl. Alojzija Stepinca u četvrtak 10. veljače u mnogim riječkim crkvama bilo je svečano, a u katedrali sv. Vida misu s pobožnošću bl. Stepincu predvodio je rektor riječke prvostolnice mons. Matija Matičić.

Mons. Uzinić u Rijeci održao predavanje za voditelje radionica "Amoris Laetitia" i za mlađe svećenike

U okviru programa Tjedna za obitelj, kojega organizira Ured za obitelj Riječke nadbiskupije, predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj, riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić održao je u srijedu 9. veljače u Velikoj vijećnici Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci predavanje za voditelje radionica "Amoris Laetitia" po dekanatima i za mlađe svećenike s naglaskom na osmo poglavlje "Amoris Laetitia": Pratiti, razlučivati i integrirati slabosti; tumačenje i promišljanje.

1 2 3 18