Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijeka

Mons. Uzinić u Rijeci na Svjetski dan misija: Ne možemo sa sebe sprati odgovornost za događaje u svijetu

I danas postoje "periferije" na kojima "slijepi Bartimej" vapi i viče. Možemo ih prepoznati u misijskih zemljama, ali i braći i sestrama koji su nam blizu, ali smo se mi ogradili ravnodušnošću, kazao je riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić predvodeći svečano liturgijsko slavlje u crkvi Uznesenja BDM u Rijeci u nedjelju 24. listopada u povodu Svjetskog dana misija.

U Rijeci najavljen projekt „72 sata bez kompromisa“

U Informativnom centru Grada Rijeke u ponedjeljak 4. listopada održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt „72 sata bez kompromisa“ i upućen poziv mladima da se uključe u tu inicijativu koja će se od 14. do 17. listopada u gradu na Rječini održati u organizaciji Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije.

Proslava sv. Jeronima u Rijeci

Dominikanska crkva u samom centru Rijeke svečanim misnim slavljem 30. rujna proslavila je svetkovinu nebeskog zaštitnika sv. Jeronima, velikog sveca i mistika s kraja 4. i početka 5. stoljeća, prevoditelja Biblije na latinski jezik.

100. obljetnica preminuća službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić

Sestre Presvetog Srca Isusova u Kući utemeljenja Družbe u Rijeci u srijedu 29. rujna obilježile su 99. obljetnicu blažena preminuća svoje utemeljiteljice, službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić – Riječke Majke, te svečanim euharistijskim slavljem ušle u jubilarnu 100. godinu.

1 2 3 16