Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijeka

„72 sata bez kompromisa“ prvi put u Rijeci

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije, grad na Rječini prvi put se uključuje u  najveći volonterski maraton mladih – „72 sata bez kompromisa“.

U Rijeci održan seminar Isusovačke službe za izbjeglice

Isusovačka služba za izbjeglice – JRS, održala je 10. i 11. rujna u Rijeci seminar na kojeg su pozvali predstavnike socijalnih ustanova, gradskih službi i udruga s riječkog područja koje bi mogli biti budući suradnici u provedbi programa prihvata i integracije izbjeglica.

Rijeka: Na zvonik Vele crikve podignuta hrvatska zastava

U povodu proslave Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 4. kolovoza u 20 sati uz zvuke Lijepe naše, koju je izveo Vladimir Mikler Lotus, umjetnik i veteran Domovinskog rata, na zvonik Vele crikve u Starom gradu u Rijeci podignut je veliki hrvatski barjak koji će na zvoniku ostati do svetkovine Velike Gospe. Program je organizirala župa Uznesenja Blažene Djevice Marije i udruga Primorski Hrvat.

Obilježen Dan Družbe Presvetog Srca Isusova

Sestre Družbe Presvetog Srca Isusova u subotu 4. srpnja svečanim misnim slavljem u kapeli Navještenja Gospodnjega u Kući matici na Donjoj Drenovi u Rijeci proslavile su Dan Družbe,spomen na dan utemeljenja.

Molitva mora biti u središtu obitelji

Postulatura službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić svakog 29. u mjesecu organizira Dan Riječke Majke, spomendan preminuća službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić, utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova. U ponedjeljak 29. lipnja svečano euharistijsko slavlje u vrtu Družbe sestara Presvetog Srca Isusova na Pomeriju predvodio je voditelj Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije i župnik Župe sv. Mateja ap. na Viškovu mons. Ivan Nikolić.

Apostolski nuncij Giorgio Lingua predvodio svečanu misu u Rijeci povodom svetkovine sv. Vida

Dostojanstveno i svečano u nedjelju 14. lipnja Riječka nadbiskupija i grad Rijeka proslavili su svog nebeskog zaštitnika sv. Vida i 20. obljetnicu Riječke nadbiskupije. Svečano euharistijsko slavlje na Trgu Grivica ispred katedrale sv. Vida predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u zajedništvu s riječkim nadbiskupom i metropolitom Ivanom Devčiće, krčkim biskupom Ivicom Petanjkom, gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem, porečkim i pulskim biskupom dr. Draženom Kutlešom i mnogobrojnim svećenima.

1 2 3 11