Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijeka

Dan Teologije u Rijeci – Promovirani magistri teologije

Teologija u Rijeci, područni studij Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na blagdan svoga zaštitnika crkvenog naučitelja sv. Ambrozija, 7. prosinca, svečano je proslavila svoj dan. U kapelici Bogoslovnog sjemeništa misu je predvodio riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić u zajedništvu s biskupima Riječke metropolije, a svečani Akademski čin s promocijom novih magistara teologije održan je u Velikoj dvorani riječke Teologije.

177. rođendan don Boscovog Oratorija u znaku stoljeća riječkog Oratorija

Vječno mladi don Boscov Oratorij u subotu 8. prosinca, na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije slavi svoj 177. rođendan. Ovaj "starac" mladenačkog duha po cijelome svijetu još uvijek okuplja mlade baš kao i u prve dane u Torinu kada ga je osnovao sveti don Bosco. U Rijeci će proslava biti u znaku 100. obljetnice od osnutka Oratorija u tome gradu.

Tradicionalna procesija riječkim gradskim ulicama uz blagdan sv. Nikole

U povodu proslave blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, putnika i djece, ulicama grada Rijeke, po 26. puta za redom, uz zvuke gradske limene glazbe u srijedu 5. prosinca prošla je procesija u kojoj su sudjelovali riječki pomorci, ribari i članovi njihovih obitelji, kao i predstavnici Grada Rijeke, Lučke uprave, Luke Rijeka, Lučke kapetanije, Pomorske policije, Udruge pomorskih kapetana Sjevernog Jadrana – Kraljica mora te brojnih tvrtki, udruga i institucija povezanih s pomorstvom.

Louise Casey o problemima beskućnika

U sklopu provođenja globalne inicijative “Mjesto koje zovemo dom”, u koju je Rijeka uključena zajedno s još 12 velikih gradova diljem svijeta, 3. prosinca u Gradskoj je vijećnici gostovala Louise Casey jedna od ključnih ljudi Instituta za globalno beskućništvo sa sjedištem u Chicagu, koje je utemeljeno s ciljem rješavanja problema uličnog beskućništva na globalnoj razini.

Najavljen bogat program proslave sv. Nikole u Rijeci

Bogat program najavili su u Informativnom centru Grada Rijeke u četvrtak 29. studenog povjerenik za Apostolat mora Riječke nadbiskupija vlč. Luka Lučić, kapetan Lučke kapetanije Darko Glažar te tajnica Apostolata mora Marica Njegovan.

Najavljen program obilježavanja Svjetskoga dana siromaha u Rijeci

Karitativne ustanove Riječke nadbiskupije koje kontinuirano godinama skrbe za potrebite u nedjelju 18. studenoga, na Svjetski dan siromaha, organiziraju misno slavlje i ručak za potrebite, program koji je najavljen na konferenciji za novinare u petak 16. studenoga u Informativnom centru Grada Rijeke.

Svetkovina Svih svetih poziva nas na nasljedovanje svetaca

Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je 1. studenoga u crkvi Sv. Romualda i Svih svetih na Kozali misno slavlje u povodu proslave svetkovine Svih svetih i Spomena svih vjernih mrtvih. „Dani su to kada mnogi s pijetetom i zahvalnošću, u tišini i sabranosti posjećuju groblja gdje počivaju njihovi najdraži. Osim toga, ovo su dani kada postajemo svjesniji svoje prolaznosti i činjenice da ćemo se pridružiti našim dragim pokojnicima u Božjoj vječnosti“, rekao je nadbiskup.

1 2