Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijeka

Obilježen Dan Družbe Presvetog Srca Isusova

Sestre Družbe Presvetog Srca Isusova u subotu 4. srpnja svečanim misnim slavljem u kapeli Navještenja Gospodnjega u Kući matici na Donjoj Drenovi u Rijeci proslavile su Dan Družbe,spomen na dan utemeljenja.

Molitva mora biti u središtu obitelji

Postulatura službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić svakog 29. u mjesecu organizira Dan Riječke Majke, spomendan preminuća službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić, utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova. U ponedjeljak 29. lipnja svečano euharistijsko slavlje u vrtu Družbe sestara Presvetog Srca Isusova na Pomeriju predvodio je voditelj Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije i župnik Župe sv. Mateja ap. na Viškovu mons. Ivan Nikolić.

Apostolski nuncij Giorgio Lingua predvodio svečanu misu u Rijeci povodom svetkovine sv. Vida

Dostojanstveno i svečano u nedjelju 14. lipnja Riječka nadbiskupija i grad Rijeka proslavili su svog nebeskog zaštitnika sv. Vida i 20. obljetnicu Riječke nadbiskupije. Svečano euharistijsko slavlje na Trgu Grivica ispred katedrale sv. Vida predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u zajedništvu s riječkim nadbiskupom i metropolitom Ivanom Devčiće, krčkim biskupom Ivicom Petanjkom, gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem, porečkim i pulskim biskupom dr. Draženom Kutlešom i mnogobrojnim svećenima.

Skale mons. Mije Likovića

Na inicijativu župnika u Kraljevici vlč. Matije Žugaja Župno pastoralno vijeće prikupilo je potpise za preimenovanje kraljevičkih skalina u “Skale mons. Mije Likovića”, koji je u Kraljevici pastoralno djelovao 45 godina. Preimenovanje i spomen ploča otkrivene su na godišnjicu smrti voljenoga župnika u srijedu 3. lipnja.

Duhovni susreti za djevojke “Dođi, vidi i ostani s Isusom”

Družba Presvetog Srca Isusova u Rijeci svakog prvog vikenda u mjesecu organizira duhovne susrete za djevojke koje razmišljaju o duhovnom pozivu ili se žele susresti ‘sa sobom’, s Bogom i s bližnjima osluškujući osobu pored sebe i tišinu svoga srca.

Rijeka: Završio prvi turnus online Pripreme za brak

U skladu s uputama i odlukama civilnih i crkvenih vlasti o vrednovanju ljudskog života i zaštiti zdravlja ugroženih bolešću COVID-19, Ured za obitelj Riječke nadbiskupije od ožujka više nije bio u mogućnosti održavati redoviti program priprema za brak, te je pokrenuta online Priprema za brak.

1 2 3 10