Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijeka

Umjetna inteligencija uvijek treba biti u službi čovjeka, a ne nadilaženje njegove biti

Međunarodni interdisciplinarni znanstveni simpozij „Riječki znanstveni mostovi 4“ o temi „Prirodna i umjetna inteligencija: suživot, suradnja, sukobi“ održan je u petak 8. studenoga na Teologiji u Rijeci. O temi koja se u tehnološkom smislu naglo razvija i koja otvara brojna pitanja govorili su teolozi, filozofi, fizičari, informatičari i medicinari.

Dan Ivana Pavla II. u Bogoslovnom sjemeništu u Rijeci

Bogoslovno sjemenište “Ivan Pavao II.” u Rijeci 22. listopada proslavilo je blagdan svog nebeskog zaštitnika. Svečano euharistijsko slavlje u kapeli Bogoslovnog sjemeništa predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić te podsjetio na dane boravka Svetoga Oca upravo u ovom sjemeništu u lipnju 2003. godine.

Trodnevna duhovna priprava uoči spomendana preminuća službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić

Postulatura službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić uoči spomendana preminuća službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić, utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova, organizirala je u Rijeci trodnevnu duhovnu pripravu od 26. do 2. rujna koju je predvodio vlč. mr. Saša Ilijić, postulator kauze za beatifikaciju sluge Božjega krčkog biskupa Antuna Mahnića.

U Rijeci predstavljen projekt “Srce za Hospicij”

U prostorijama RI-INFO u Rijeci u srijedu 25. rujna predstavljen je projekt “Susret i natjecanje hrvatskih branitelja u kuhanju lovačkog kotlića” – Srce za Hospicij “Marija Krucifiksa Kozulić”.

U Rijeci započeli Dani sv. Vinka Paulskog

U povodu proslave blagdana sv. Vinka Paulskog Depaul Hrvatska organizira Dane posvećene ovome svecu, osnivaču bratovštine kršćanske ljubavi, Družbu misionara i Kćeri kršćanske ljubavi.

Misa na 23. obljetnicu smrti biskupa Srećka Badurine u Rijeci

U utorak, 17. rujna, na blagdan Rana sv. Franje navršilo se 23 godine od blažene smrti o. Srećka Badurine, TOR, šibenskog biskupa. Program obilježavanja u Rijeci započeo je molitvom krunice u atriju samostana sv. Franje, Hrvatske provincije franjevaca trećoredaca sv. Jeronima na Pehlinu pred biskupovim reljefom, a nastavio se misnim slavljem u župnoj crkvi u kojoj je koncelebrirano misno slavlje predvodio fra Ivo Martinović, provincijal franjevaca trećoredaca glagoljaša u zajedništvu s mnogobrojnim svećenicima.

Misa na spomen sv. Marcijana u Rijeci

U ponedjeljak 16. rujna u Crkvi se slavio liturgijski spomen sv. Marcijana. Tim povodom misno slavlje u crkvi Uznesenja BDM (Vela crikva) u Rijeci u kojoj se nalazi relikvija ovoga sveca, predvodio je rektor Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” u Rijeci vlč. mr. Mario Gerić u zajedništvu sa župnikom mons. Sanjinom Francetićem i župnikom in solidum vlč. Lovrom Perićem.

Rijeka: Najavljen program proslave Velike Gospe

 Oko 40.000 hodočasnika i ove godine očekuje se pred slikom Majke Milosti na Trsatu u danima proslave blagdana Uznesenja BDM. Program proslave najavljen je na konferenciji za novinare u četvrtak 8. kolovoza u franjevačkom samostanu trsatskog svetišta.

1 2 3 7