Istina je prava novost.

Susret bračnih parova Valpovačkoga dekanata 

U pastoralnom centru župe Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu 24. veljače održan je dekanatski susret bračnih parova Valpovačkog dekanata.

Na susretu je sudjelovalo veći broj parova toga dekanata, zajedno sa svojim župnicima. Susret je organizirao domaći župnik Zvonko Mrak, a predavanje je održao prof. dr. sc. Stanislav Šota, zajedno s troje studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu. Svoj doprinos susretu dala je Elizabeta Matuzović, djelatnica Bračnog i obiteljskog savjetovališta u Osijeku, koja je priredila radionice. 

Tema susreta bila je „Imati vremena za bračnu komunikaciju te prepoznati negativne utjecaje medija na bračni život”. Tako se u predavanjima čulo kako današnja suvremena selfie-kultura i antikulturalizam kulture ugrožavaju bračnu komunikaciju te prekidaju svaki konstruktivan razgovor. Nakon dr. Šote s. Rafaela Jozić posvjedočila je svoje redovničko iskustvo, uspoređujući ga s bračnim te je potaknula sudionike da neslaganja i konflikte rješavaju prije svega komunikacijom koja će omogućiti kvalitetniji zajednički život.

Drugi dio susreta podijelio je sudionike u tri skupine. Radionice su vodili Elizabeta Matuzović te studenti Ivana Žavcar i Mislav Tokić. Tema radionica bila je „Vrijeme i važnost vremena u obiteljskom životu“ i „Važnost baka i djedova u obiteljskom životu“.