Istina je prava novost.

Kardinal Puljić uputio čestitku za Kurban bajram

Povodom Kurban bajrama, koji se slavi 31. srpnja, vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je čestitke reis ul ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i svim muslimanima.

“Vama i Vašim suradnicima, ali i svim muslimanima u domovini i svijetu upućujem iskrene čestitke povodom Kurban bajrama. Svjesni izazova vremena u kojemu živimo, kao i okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa koja je našim sugrađanima, ali i brojnim muslimanima diljem svijeta onemogućila odlazak na hadž, molimo Svevišnjeg i Jedinog Boga, stvoritelja svih ljudi, da izlije svoju milost na svoja stvorenja kako bi ona živjela u međusobnoj slozi, poštovanju te istinskom ljudskom bratstvu.

Po žrtvi koju je prinio zajednički praotac naše vjere Abraham (Ibrahim) neka nam milosrdni Bog udijeli obilje svojih darova kako bi se u našoj domovini izgrađivalo međusobno povjerenje, rasla nada u bolju i pravedniju budućnost te širila međusobna ljubav i poštovanje među svim ljudima dobre volje.

S tim željama i iščekivanju prestanka pandemije koronavirusa kako bi se vjernici neometano mogli okupljati u svojim bogomoljama i slaviti Boga, srdačno Vas pozdravljam”, navodi se u čestitki kardinala Puljića.