Budi dio naše mreže
Izbornik

Europski Caritasi provode projekt Mind

Beč (IKA)

Europski Caritas izvijestio je 30. srpnja o aktivnostima u sklopu projekta Mind, koji zajedno provodi 12 europskih organizacija Caritasa.

Mind (Migration.Interconnectedness.Development. – Migracija.Povezanost.Razvoj.) je trogodišnji projekt financiran od Europske komisije. Vodi ga Austrijski Caritas s Europskim Caritasom u suradnji s 10 Caritasa iz Europe: Bavarskim, Belgijskim, Bugarskim, Češkim, Nizozemskim, Portugalskim, Slovačkim, Slovenskim, Švedskim i Talijanskim Caritasom.

Cilj projekta je doprinošenje pozitivnim gledištima i djelatnoj uključenosti europskog društva u pitanja i izazove razvoja organiziranjem kampanja i aktivnostima zagovaranja.

U proteklim godinama jasno se pokazalo kako su mladi važni činitelji i pokretači promjena u društvu. Projektom Mind želi se pobuditi svijest o migracijama i razvoju kako bi se potaknulo mlade da uzmu udjela u tim područjima. Stoga su osmišljene mnoge aktivnosti za Caritasovu mrežu mladih.

Obuhvaćene su aktivnosti od kreativnih natječaja, šetnji solidarnosti, živih knjiga, pokretnih izložba, prijateljskih skupina do radionica. Talijanski Caritas, na primjer, organizira „žive knjige“ – aktivnosti u školama u kojima pozivaju migrante da ispričaju učenicima svoju priču. Bavarski i Münchenski Caritas proveli su na nogometnom turniru projekt slikanja i čitanja koji je povezao ljude različitih nacionalnosti. Slovenski Caritas održao je utrku popraćenu multikulturalnim programom koji je okupio iseljeničke organizacije, studente i mlade migrante.

To su samo neki primjeri aktivnosti koje su provedene i koje će nadalje provoditi Caritasova mreža mladih kroz projekt Mind za poticanje uključivanja mladih, objavio je Europski Caritas.

Ključne riječi:
Caritas Europa Mind mreža mladih