Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan otvorenih vrata Caritasa Dubrovačke biskupije

Dubrovnik (IKA)

Caritas Dubrovačke biskupije priredio je na svoj 31. rođendan u petak 24. rujna Dan otvorenih vrata u svojim prostorima kako bi se sugrađani mogli iz prve ruke upoznati sa svim onim što dubrovački Caritas radi.

Prvi posjetitelji bili su djelatnici Ordinarijata Dubrovačke biskupije koji su zajedno s djelatnicima Caritasa slavili misu te zahvalili Bogu na svemu onome što njegovom milošću dobivaju kako bi to onda mogli stavljati na raspolaganje drugima. Uz rođendanske čestitke i druženje bila je to prigoda za razgovor među kolegama i upoznavanje s nekim općenito manje vidljivim dijelovima rada Caritasa u svakodnevici.

U Caritas su tijekom dana nastavili dolaziti dobročinitelji, predstavnici institucija i drugi sugrađani koji su prošetali prostorima Caritasa gdje im je objašnjeno kako funkcionira mjesečni i dnevni rad s korisnicima.

Na samom ulazu djelatnici Caritasa izložili su pomagala kojima pomažu potrebitima od dječje dobi kada su im potrebna kolica, pelene, odjeća do pomagala potrebnih u starijoj životnoj dobi poput invalidskih kolica i drugih pomagala. Predstavljen je i jedan ogledni paket Socijalne košarice kako bi posjetitelji stekli dojam što se sve korisnicima svakog mjeseca dijeli.

Na prigodnim letcima opisani su i svi drugi projekti kojima Caritas Dubrovačke biskupije uz pomoć donatora i volontera pomaže potrebitima.

Dan otvorenih vrata traje danas do 18 sati.

Ključne riječi:
Caritas Dubrovačke biskupije