Istina je prava novost.

Rakitovica: 35. obljetnica sakristanske i zvonarske službe Nikole Sklizovića

Uz proslavu blagdana sv. Nikole, filijalna crkva Sv. Jakova u Rakitovici bila je 6. prosinca i mjesto proslave 35. obljetnice sakristanske i zvonarske službe župljanina Nikole Sklizovića.

Misno slavlje predvodio je donjomiholjački župnik i dekan preč. Josip Antolović, uz suslavitelje Ladislava Rontu, župnika u župi Harkanj (Republika Mađarska) i vlč. Domagoja Vidakovića, donjomiholjačkog župnog vikara.

Tijekom misnog slavlja župnik Antolović pročitao je te uručio Nikoli Sklizoviću čestitku đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, u kojoj je između ostalog naglasio da filijalna zajednica u Rakitovici ima bogatu duhovnu i kulturnu tradiciju koja je usko vezana uz život vjerničke zajednice te je s vremenom postala svojevrsna ‘župa u malom’. „Toliko ste toga vrijednoga pred Bogom i ljudima učinili tijekom proteklih 35 godina marljivog, vjernog i požrtvovnog služenja kao zvonar. Vašom ljubavlju, brigom i zalaganjem godinama ste pridonosili da liturgijska slavlja i druge pobožnosti u Rakitovici budu uvijek lijepa i svečana, dostojna štovanja Boga i na ponos svih Rakitovčana. Brinuli ste o čistoći liturgijskog ruha, posuđa i knjiga, da ministranti budu skladno odjeveni, a kada je bilo potrebno, ukazivali ste svećenicima na potrebe crkve, liturgije i zajednice vjernika. Puno je toga ostalo skriveno ljudskim očima, ali je zato vjerujemo, ostalo duboko upisano u Božje sjećanje“, dio je nadbiskupove čestitke.