Istina je prava novost.

Molitveni poticaji povodom Münchenske sigurnosne konferencije

Vjerske zajednice najavile su niz molitvenih poticaja u povodu tradicionalne Münchenske sigurnosne konferencije, koja će se ove godine održati od 17. do 19. veljače, objavila je KNA.

Kako je najavio voditelj odjela za Crkvu u svijetu nadbiskupije München/Freising Sebastian Bugl, organizirat će se molitve za sudionike sigurnosne konferencije kako bi bili svjesni svoje odgovornosti za mir. Osim toga, u molitvene nakane bit će uključeni i ljudi pogođeni ratom i nasiljem, oni koji su izgubili zavičaj i najdraže, čije nade i želje više nemaju cilja, rekao je Bugl.

Molitveni niz započet će u srijedu 15. veljače 45-minutnom online međuvjerskom meditacijom na platformi Zoom, s poticajima iz budizma, hinduizma, islamskog sufizma i kršćanstva. U petak i subotu održat će se molitveni skupovi u münchenskoj crkvi Bürgersaal, koje će voditi učenici, dobrotvorne udruge, redovničke družbe, župne zajednice i druge organizacije.

U petak 17. veljače imam Belmin Mehić uz molitvu će govoriti o sigurnosti i miru, a u okviru molitvenog projekta predviđena je i molitva krunice za mir kao i židovska molitva.

Na inicijativu međunarodnog katoličkog mirovnog pokreta Pax Christi 19. veljače okupit će se kršćani, židovi, budisti, muslimani i bahai na zajedničkoj molitvi za mir u münchenskoj evangeličkoj Nazaretskoj crkvi, a 24. veljače, na obljetnicu ruskog napada na Ukrajinu, u isusovačkoj crkvi svetog Mihovila upriličit će se ekumenska molitva za mir.