Istina je prava novost.

Mladi iz Kaštel Kambelovca posjetili Centar za rehabilitaciju „MIR“

Mladi iz Župe sv. Mihovila arkanđela iz Kaštel Kambelovca posjetili su na Božić, u ponedjeljak 25. prosinca predvođeni svojim župnikom don Ivanom Čotićem, Centar za rehabilitaciju „MIR“ u Rudinama, Kaštel Novom, izvijestio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

Mladi su štićenike Centra darivali prigodnim darovima i s njima zapjevali. „Božić je blagdan susreta Boga s čovjeka i susret čovjeka s čovjekom. Božić je blagdan obitelji. U obitelji smo rođeni, odrasli, živimo u obitelji. Što smo stariji ta obitelj je manja, malobrojnija. U obitelji smo upoznali ljubav, živjeli po njoj i s njome. Međutim, ima onih koji su se rodili u obitelji, ali ta obitelj, uslijed različitih okolnosti nije ih mogla ili nije željela prihvatiti“, rekao je don Ivan. S ravnateljem Boškom Rozgom te voditeljima mladi iz Kaštel Kambelovca dogovorili su daljnju suradnju.

Centar za rehabilitaciju „MIR“ javna je ustanova socijalne skrbi čija je djelatnost pružanje socijalnih usluga djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s intelektualnim poteškoćama. Centar „MIR” nastao je iz Zavoda Vrlika u progonstvu u Splitu, u vrijeme Domovinskog rata, kada je skupina europskih humanitaraca prikupila donaciju od približno tri milijuna njemačkih maraka, i koji su u koordinaciji s tadašnjim Ministarstvom rada i socijalne skrbi, vođeni doktoricom Lucijom Čikeš u Kaštel Novome, naselju Rudine, izgradili stambeni dio Centra „MIR”. Centar ima više jedinica s po deset do dvanaest štićenika, izvijestio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.