Istina je prava novost.

Proslava 40. obljetnice misništva šestorice svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije

Šestorica svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije proslavili su u srijedu 15. svibnja u crkvi sv. Josipa u Dugom Ratu 40. obljetnicu misništva.

Za svećenike su zaređeni 1. srpnja 1984. godine po rukama nadbiskupa Frane Franića. To su don Božo Ćubelić, župnik Dugog Rata, don Nikola Golemac, župnik Neorića, don Mate Lekić, župnik Tijarice i Kamenskog, don Ante Mateljan, župnik katedralne župe Uznesenja Marijina u Splitu, don Vinko Sanader, župnik trogirske župe sv. Lovre i don Jure Strujić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Bielefeldu u Njemačkoj.

Slavljem mise zahvalili su Gospodinu za milost svećeničkog služenja kroz protekla četiri desetljeća a u molitvi su se sjetili odgojitelja i profesora u sjemeništu i bogosloviji, župnika kojima su bili kapelani, kolega iz mladih dana kao i brižnih časnih sestara koje su im bile od pomoći. Pomolili su se i za svoje najbliže, žive i pokojne, a u meditaciji na Isusovu velikosvećeničku molitvu podsjetili su se na svoja svećenička obećanja te kako je svećenička služba posredništvo između proslavljenog Krista Spasitelja i ljudi, navještajem Božje riječi, sakramentima i služenjem.

Radost u zajedništvu stola nastavili su s nadom da će im Gospodin podariti još mnogo blagoslovljenih susreta u godinama koje dolaze, u zdravlju i radosnom služenju Crkvi Kristovoj i svom hrvatskom narodu.