Istina je prava novost.

Ministar Grlić Radman primio ravnatelja Hrvatskog Caritasa

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u četvrtak 18. srpnja ravnatelja Hrvatskog Caritasa fra Tomislava Glavnika, objavio je Hrvatski Caritas.

Povod susretu bio je osvrt na trenutačnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Hrvatskog Caritasa u okviru upućivanja razvojno-humanitarne pomoći inozemstvu, posebno zemljama primateljicama službene razvojne pomoći sukladno pravilima Odbora za razvojnu pomoć Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD – DAC).

Sukladno načelima humanosti, neutralnosti, nepristranosti i neovisnosti Hrvatski Caritas provodi tri projekta razvojne pomoći u Libanonu, Ugandi i na području Palestinske samouprave. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u spomenutu svrhu uputilo je 100.000 eura za dvogodišnje projektno razdoblje. Svi razvojno-humanitarni projekti su namijenjeni socijalno ugroženom stanovništvu spomenutih područja i uspješno se provode  pod vodstvom projektnog tima Hrvatskog Caritasa. Hrvatski Caritas sveukupnim svojim djelovanjem, a osobito snagom Ugovora o Caritasu Katoličke crkve između Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske biskupske konferencije djeluje u interesu Republike Hrvatske, kako u domovini, tako i inozemstvu.