Istina je prava novost.

Biskup Aristide Gonsallo posjetio KBF u Đakovu

Biskup Aristide Gonsallo iz Biskupije Porto Novo u Beninu posjetio je Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu u četvrtak 5. rujna 2024.. tijekom svoga službenog pohoda Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

U pratnji đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, biskup Gonsallo imao je priliku upoznati se s radom i životom Fakulteta.

Na sastanku su sudjelovali  izv. prof. Ivica Pažin, v. d. dekana, izv. prof. Boris Vulić, izv. prof. Davor Vuković i prof. Šimo Šokčević, v. d. prodekana, kao i vlč. Leon Noudeviwa Sagbohan, rodom iz Benina. Tijekom razgovora, biskup Gonsallo pohvalio je gostoprimstvo i srdačnost akademske zajednice, posebno ističući zahvalnost zbog prihvaćanja dvojice studenata bogoslova iz njegove biskupije koji trenutno studiraju na Fakultetu.

Tijekom posjeta, biskup Gonsallo obišao je fakultetsku kapelu Marije Majke Crkve, Središnju nadbiskupijsku i fakultetsku knjižnicu te Nadbiskupijski arhiv, gdje je imao priliku vidjeti vrijednu ostavštinu koju Knjižnica i Arhiv čuvaju. Susretom je naglašena važnost međunarodne suradnje u obrazovnom kontekstu te su dodatno učvršćene veze između Đakovačko-osječke nadbiskupije, Katoličkog bogoslovnog fakulteta i Biskupije Porto Novo. „Posjet biskupa Gonsalla značajan je korak u jačanju kulturne i obrazovne razmjene između Hrvatske i Benina koji otvara vrata za buduće suradnje i zajedničke projekte“, poručili su s đakovačkog KBF-a.