Istina je prava novost.

Dvor: Služena misa za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje

Na obilježavanju 29. obljetnice sudjelovanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ u Operaciji Una, u srijedu, 18. rujna u crkvi sv. Petra i Pavla u Dvoru slavljena je misa za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Obilježavanje je započelo komemoracijom kod spomen-obilježja u Hrvatskoj Dubici svim hrvatskim braniteljima te je nastavljeno kod spomen-obilježja poginulim pripadnicima Gromova u Dvoru. Mnogobrojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće kod oba spomen-obilježja i odala počast poginulima u Operaciji Una.

Nakon komemoracije u Hrvatskoj Dubici zajedničku molitvu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje predvodio je vojni kapelan Vojne kapelanije sv. Ilije iz petrinjske vojarne Pukovnika Predraga Matanovića don Branko Čagelj u zajedništvu s policijskim kapelanom Policijske uprave Sisačko-moslavačke don Ivom Borićem.

Nakon komemoracije u Dvoru molitvu je za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje predvodio župnik Župe sv. Katarine u Divuši vlč. Dario Stanković zajedno s don Brankom Čageljom i don Ivom Borićem.

Potom je uslijedila misa u kapeli sv. Petra i Pavla u Dvoru. Župnik Stanković pozvao je u propovijedi nazočne da zahvale onima koji su dali sve što su imali, a to je vlastiti život kako bi Hrvatska danas bila slobodna zemlja.

Nakon mise, obilježavanje je nastavljeno druženjem u Osnovnoj školi u Dvoru.