Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatski-branitelji

Misno slavlje za hrvatske branitelje poginule na Velebitu

Na prostoru Jurjevića stanova, kod Dušica podno Svetog brda na visini od 1260 metara, u subotu 4. lipnja susretom i misom obilježen je 5. pohod za hrvatske branitelje poginule na Velebitu. Misu je predslavio vojni kapelan iz Karlovca vlč. Ivan Blaževac.

Umirovljenom vojnom biskupu mons. Jezerincu dodijeljena Velika zlatna plaketa

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR 91.) i Croatica TV iz Toronta (Kanada) dodijelili su u srijedu, 20. travnja, u Vojnom ordinarijatu RH u Zagrebu Veliku zlatnu plaketu 'Da se ne zaboravi' umirovljenom vojnom biskupu mons. Jurju Jezerincu, koji je kako su istaknuli svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

Na Velebitu održan drugi Hod za Gavrana

U spomen na 28. godišnjicu pogibije Damira Tomljanovića Gavrana u subotu 19. veljače održana je druga hodnja od prijevoja Mali Alan do kapelice podno Tulovih greda gdje je Gavran poginuo 17. veljače 1994. braneći Hrvatsku od agresora.

Susret požeškog biskupa Škvorčevića s hrvatskim braniteljima

U dvorani bl. Alojzija Stepinca u Biskupskom doma u Požegi, u srijedu 24. studenoga, biskup Antun Škvorčević primio je predstavnike HVIDR-e te drugih braniteljskih udruga i specijalne policije proisteklih iz Domovinskog rata s područja Požeške biskupije, kojima su se pridružili i predstavnici branitelja sa zagrebačkog, slavonsko-brodskog i bosansko-posavskog područja.

Biskup Košić predvodio misu na Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu

Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu obilježen je u ponedjeljak, 30. kolovoza u Glini. Tom prigodom misno slavlje za nestale branitelje i civile u Domovinskom ratu predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s domaćim župnikom preč. Ivicom Mađerom i župnikom iz Viduševca vlč. Nikolom Majcenom.

Održan pohod za hrvatske branitelje poginule na Velebitu

U organizaciji Udruge specijalne jedinice policije Grom PU Karlovačke i Hrvatskoga planinarskog društva Gora iz Zagreba, usponom na Sveto brdo i misom, u subotu 5. lipnja obilježen je spomen na sve pripadnike specijalne jedinice policije MUP-a RH, HV-a i HOS-a poginule, ranjene i nestale na Velebitu tijekom Domovinskog rata te na lovinački zbjeg.

Molitva i svijeće za poginule branitelje

Na Dan državnosti Republike Hrvatske, u nedjelju 30. svibnja, članovi Predsjedništva općinskog ogranka Udruge veterana 122. brigade Hrvatske vojske, s predsjednikom Igorom Kovačevićem i načelnicom Općine Punitovci Jasnom Matković položili su vijenac i upalili svijeće pred spomen-pločom za hrvatske branitelje na pročelju općinske zgrade.

1 2