Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatski-branitelji

Misa zadušnica za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje

Središnja misa zadušnica za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje slavljena je u srijedu, 2. studenoga, na Dušni dan u zavjetnoj crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu u Zagrebu. Predvodio ju je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan u zajedništvu s velikim brojem vojnih i policijskih kapelana.

Podstrana: Duhovna obnova za hrvatske branitelje

U Pastoralnom centru župe Gospe od Zdravlja u Podstrani održao se „Kursiljo - Mali tečaj kršćanstva“, od 27. do 30. listopada. Organizator duhovne obnove za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji bio je hrvatski branitelj Zoran Jurišić u suradnji s Maticom hrvatskom Podstrana.

Dan hrvatskih branitelja u Slavonskom Brodu

Program Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije započeo je u petak 16. rujna misnom za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje u kapeli Sv. Ane u Tvrđavi u Slavonskom Brodu.

Misno slavlje za hrvatske branitelje poginule na Velebitu

Na prostoru Jurjevića stanova, kod Dušica podno Svetog brda na visini od 1260 metara, u subotu 4. lipnja susretom i misom obilježen je 5. pohod za hrvatske branitelje poginule na Velebitu. Misu je predslavio vojni kapelan iz Karlovca vlč. Ivan Blaževac.

Umirovljenom vojnom biskupu mons. Jezerincu dodijeljena Velika zlatna plaketa

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR 91.) i Croatica TV iz Toronta (Kanada) dodijelili su u srijedu, 20. travnja, u Vojnom ordinarijatu RH u Zagrebu Veliku zlatnu plaketu 'Da se ne zaboravi' umirovljenom vojnom biskupu mons. Jurju Jezerincu, koji je kako su istaknuli svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

Na Velebitu održan drugi Hod za Gavrana

U spomen na 28. godišnjicu pogibije Damira Tomljanovića Gavrana u subotu 19. veljače održana je druga hodnja od prijevoja Mali Alan do kapelice podno Tulovih greda gdje je Gavran poginuo 17. veljače 1994. braneći Hrvatsku od agresora.

Susret požeškog biskupa Škvorčevića s hrvatskim braniteljima

U dvorani bl. Alojzija Stepinca u Biskupskom doma u Požegi, u srijedu 24. studenoga, biskup Antun Škvorčević primio je predstavnike HVIDR-e te drugih braniteljskih udruga i specijalne policije proisteklih iz Domovinskog rata s područja Požeške biskupije, kojima su se pridružili i predstavnici branitelja sa zagrebačkog, slavonsko-brodskog i bosansko-posavskog područja.

1 2 3