Istina je prava novost.

Akademija za kršćansko vodstvo nastavlja edukacije za redovničke zajednice

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije, u sklopu svog programa Akademija za kršćansko vodstvo, organizirao je radionicu o vodstvu, viziji i misiji u samostanu Marijinih sestara čudotvorne medaljice u Zagrebu.

Radionica je okupila 18 sestara iz hrvatske i slovenske provincije pružajući priliku za edukaciju i razmjenu iskustava.

Preuzimanje odgovornosti, davanje povratne informacije, delegiranje zadataka, komunikacija unutar zajednica te razlučivanje i donošenje odluka, bile su teme o kojima su predavanja držali stručnjakinja za fundraising i strateško planiranje Mladenka Majerić i isusovac o. Tvrtko Barun, voditelj Centra Ignacije.

„Nadahnjujuće je vidjeti posvećenost koju Marijine sestre imaju za svoj apostolat i služenje Bogu i ljudima te njihovu želju i potrebu za osobnim razvojem, učenjem o vodstvu i razumijevanjem izazova u kojem djeluju. Ovo radionica bila je prilika za razmjenu iskustva o njihovim izazovima u vođenju, potrebama njihovih zajednica i društva u kojima djeluju te promišljanju o budućnosti njihova djelovanja i prilagodbi društvenim promjenama. Za mene osobno, to je bila još jedna potvrda koliko duhovne snage, organizacijskih i liderskih vještina sestre imaju te koliko su potrebne ljudima, svojim zajednicama i društvu općenito”, istaknula je Mladenka Majerić.

„Do sada smo unutar Akademije održali edukacije za mlade isusovce iz Hrvatske te za 20 poglavarica i ekonoma sestara karmelićanki. Raduje nas što unutar redovničkih zajednica i katoličkih udruga postoji interes za učenjem o temama poput razlučivanja i donošenja odluka, odgovornosti, komunikacije, vizije i misije organizacije.”, poručio je o. Barun.