Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: marijine-sestre-cudotvorne-medaljice

Božićni blagoslov Doma pape Ivana Pavla II. u Požegi

Požeški biskup Antun Škvorčević je na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju 7. siječnja 2024. predvodio slavlje božićnog blagoslova Doma pape Ivana Pavla II. u Požegi, u čijem sastavu su Svećenički dom s umirovljenim svećenicima i onima koji djeluju u središnjim biskupijskim ustanovama, Kolegij Požeške biskupije u kojem borave svećenički aspiranti i drugi srednjoškolci te zajednica Marijinih sestara od čudotvorne medaljice.

Preminula s. Maristela Galić

Dugogodišnja misionarka u Beninu s. Maristela Galić preminula je uoči svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 7. prosinca 2023., u 76. godini života i 60. godini redovničkih zavjeta u samostanu Marijinih sestara čudotvorne medaljice Zagrebu.

Marijine sestre na Srebrnjaku proslavile blagdan Gospe od čudotvorne medaljice

Marijine sestre čudotvorne medaljice na zagrebačkom Srebrnjaku u ponedjeljak 27. studenoga svečano su proslavile blagdan svoje nebeske zaštitnice, Gospe od čudotvorne medaljice. Euharistijsko slavlje u samostanskoj kapeli predvodio je vlč. Darko Endrich, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije na službi u Sarajevu, a koncelebrirao je vlč. Tomislav Petranović iz maksimirske Župe sv. Jeronima. 

HKR: S. Marta Meško o trenutačnoj situaciji u Ukrajini

Redovnica Družbe Marijinih sestara od čudotvorne medaljice i slovenska misionarka s. Marta Meško govorila je o trenutačnoj situaciji u Ukrajini u utorak 13. studenoga u emisiji „Moguća misija“ Hrvatskoga katoličkog radija.

Otvorena izložba „Oči Afrike“

Izložba fotografija Saše Ćetkovića „Oči Afrike“ otvorena je u ponedjeljak 12. prosinca u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu. Kroz trideset fotografija Ćetković uvodi u svijet napuštene, pa udomljene djece Affameu i Birou u afričkoj državi Benin.

1 2 3