Istina je prava novost.

U molitvenoj inicijativi „Iskra Milosrđa“ sudjelovali vjernici iz 46 gradova u Hrvatskoj

Redovita međunarodna molitvena inicijativa „Iskra Milosrđa“ održana je u subotu 28. rujna 2024., okupljajući vjernike na molitvu krunice Božjega milosrđa na ulicama gradova diljem svijeta, a u njoj su sudjelovali i vjernici iz 46 gradova u Hrvatskoj, četiri iz Bosne i Hercegovine te jednog iz Crne Gore.

U Hrvatskoj se molilo u sljedećim (nad)biskupijama i gradovima: Dubrovačka biskupija (Dubrovnik), Đakovačko-osječka nadbiskupija (Beli Manastir, Bilje, Cerna, Darda, Donji Miholjac, Gradište, Ivankovo, Ivanovac, Jarmina, Josipovac, Koška, Kruševica Šamac, Laslovo, Mala Branjevina, Nuštar, Osijek, Ovčara, Podvinje, Rokovci-Andrijaševci, Ruščica, Selci Đakovački, Slavonski Brod, Stari Jankovci, Šiškovci, Vinkovci, Vođinci, Vuka), Gospićko-senjska biskupija (Ogulin), Porečka i pulska biskupija (Pula), Požeška biskupija (Markovac Našički, Slatina, Velimirovac), Sisačka biskupija (Kutina, Popovača, Sisak, Velika Ludina), Splitsko-makarska nadbiskupija (Makarska, Solin, Split, Trogir, Tučepi), Varaždinska biskupija (Ivanec, Podravske Sesvete), Zadarska nadbiskupija (Selin) i Zagrebačka nadbiskupija (Zagreb).

U Bosni i Hercegovini molilo se na sljedećim lokacijama: Mostarsko-duvanjska biskupija (Međugorje, Posušje) i Vrhbosanska nadbiskupija (Novi Travnik, Sarajevo).

U Crnoj Gori, kao i dosadašnjih godina, molili su molitelji zajednice štovatelja Božjega milosrđa „Sveti Ivan Pavao II.“ iz Sutomora iz Kotorske biskupije.

Ovogodišnje molitvene nakane bile su: potpuno pouzdanje u Boga, za Svetu Crkvu i Svetog Oca, za biskupe i svećenike Katoličke Crkve, za upravitelje naroda, za mir u svijetu, zatvorenike, izbjeglice i prognanike, branitelje domovine, kao i za obitelji, gradove i domovinu.

Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa posebno je molila i za blagoslovljen 11. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa u Mariji Bistrici (19. listopada 2024.) te za što skoriju kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca.