Istina je prava novost.

Brzojav pape Franje prigodom smrti kardinala Alexandra do Nascimenta

Saznavši vijest o smrti kardinala Alexandrea do Nascimenta, papa Franjo poslao je mons. Filomenu do Nascimento Vieira Diasu, nadbiskupu Luande, brzojav sućuti. U nastavku donosimo cjelovit prijevod brzojava čiji je tekst objavljen u izdanju lista "L`Osservatore Romano" od 30. rujna.

Saznavši s tugom vijest o smrti mog poštovanog brata kardinala Alexandrea do Nascimenta, Vama, Ekselencijo, pomoćnim biskupima, kleru, redovničkim zajednicama i svim vjernicima ove Nadbiskupije, kao i članovima obitelji te onima koji su ožalošćeni u Angoli zbog smrti tako slavnog pastira, obećavam vam svoju molitvenu blizinu tako da nikome ne nedostaje utjeha uskrsnuća.

Sjećam se brige koju je ljubljeni Alexandre pružao svom stadu, u burnim i teškim vremenima, a koja je za sve bila izraz milosrdnog Isusova lica, dobrog Samaritanca čovječanstva. Vjera u Krista i nada u vječni život učinile su ga hrabrim i slobodnim čovjekom, sposobnim usmjeriti svoje korake u korist općeg dobra; u tome je surađivao i s Apostolskom Stolicom u njezinoj brizi za najsiromašnije i najpotrebnije kroz Caritas Internationalis.

Za sve što je Gospodin u njemu i po njemu učinio, zahvaljujem Bogu, moleći ga da ovog svoga vjernog slugu ispuni svjetlom svoga milosrđa i da mu otvori vrata punine života, a svima koji tuguju od srca podjeljujem svoj blagoslov.

FRANJO


© L’Osservatore Romano. Za pristup cjelovitom sadržaju, više informacija možete saznati ovdje.

Preminuo najstariji kardinal Alexandre do Nascimento