Istina je prava novost.

Relikvija sv. Franje kod splitskih klarisa

Gvardijan Samostana sv. Frane u Splitu fra Martin Jaković i jedan od pratitelja relikvije sv. Franje fra Zvonimir Pervan hodočastili su u utorak 1. listopada 2024. s relikvijom kod splitskih sestara klarisa koje su ih dočekale u molitvi i sa svijećama.

Fra Zvonimir je sestrama ukratko opisao o kakvoj je relikviji riječ, a potom je fra Martin predvodio zajedničku molitvu pred relikvijom i sestrama udijelio blagoslov. Nakon toga su imale priliku i osobno se kratko zaustaviti u molitvi pred relikvijom.

Podsjećamo, relikvije sv. Franje u Split su došle u ponedjeljak 30. rujna, kad su brojni hodočasnici došli iskazati joj čast. Franjevci konventualci u Splitu poručili su da su u utorak tijekom cijelog dana u crkvu dolazile „rijeke ljudi“ iz Splita, okolnih mjesta te s otoka s nakanom da se pomole sv. Franji. „Fratri koji žive u ovom samostanu na Splitskoj rivi svjedoče da se ne pamti toliko mnoštvo ljudi u crkvi sv. Frane te toliki broj vjernika koji su u dva dana pristupili sakramentu ispovijedi“, istaknuli su.

Relikvija sv. Franje u utorak 2. listopada dolazi u Svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, gdje će biti izložena do svetkovine sv. Franje, 4. listopada.

Hodočašće s relikvijama sv. Franje po hrvatskim gradovima može se pratiti putem profila Hrvatske provincije franjevaca konventualaca na Facebooku i Instagramu.