Istina je prava novost.

Održana duhovna obnova animatora Društva Prijatelja Malog Isusa

Animatori Društva Prijatelja Maloga Isusa splitske provincije sudjelovali su na duhovnoj obnovi u Zadru 5. listopada 2024. godine.

Nadahnuće obnove bilo im je svetište sv. Šimuna, koji je primio Malog Isusa u naručje, i  svetište sv. Josipa, a tema projekta bila je „Ususret svetoj godini“. Pod vodstvom pročelnice s. Dolores Brkić sastali su se animatori Prijatelji Malog Isusa i članovi iz splitskih župa Gospe od Pojišana, Svetog Križa i Svete Obitelji, dugopoljskih Katun – Kreševo,  Šestanovac, Jesenice, Omiš i Vrgorac te Sutivan s otoka Brača.

Posjetili su glavne znamenitosti zadarskog poluotoka te otišli do svetišta sv. Šimuna gdje su izmolili krunicu Božjeg milosrđa i litanije sv. Šime. Imali su mogućnost za sakrament pomirenja. Uslijedila je misa koju je predslavio župnik don Damir Šehić. Po završetku misnog slavlja svi prisutni su pohodili tijelo sv. Šimuna moleći za njegov zagovor.

Za vrijeme slobodnog vremena susreli su umirovljenog zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića s kojim su razmijenili nekoliko riječi te napravili zajedničku fotografiju. Zatim su se uputili u svetište sv. Josipa, gdje ih je dočekao župnik Martin Jadreško koji ih je upoznao s nastankom svetišta i istaknuo značenje sv. Josipa za vjernike i Crkvu. Pročelnica s. Dolores predmolila je pobožnost sv. Josipu uz kratku meditaciju.

Prije povratka u Split, animatori su se zaustavili na rijeci Krki kod kipa Gospe od Puta gdje su zahvalili za sve primljene milosti tijekom duhovne obnove.