Istina je prava novost.

Nastavlja se emitiranje emisije „Kršćanstvo koje ima smisla“ na Slavonskoj televiziji

Televizija Slavonije i Baranje u četvrtak, 10. listopada nastavlja emitiranje emisije pod nazivom „Kršćanstvo koje ima smisla“.

Emisiju vodi i uređuje profesor na KBF-u u Đakovu i nadbiskupijski povjerenik za biblijski pastoral vlč. dr. sc. Ivan Benaković. Emisija se emitra svakoga četvrtka u 21 sat.

Vlč. dr. Benaković gledateljima tumači izabrane odlomke iz Svetog pisma kako bi na osnovu njih rasvijetlio temeljne istine kršćanske vjere. Svaka emisija donosi jedan ulomak iz Svetoga pisma te potvrđuje aktualnosti Božje riječi i potencijal koji ona ima u izgrađivanju zrelog i odgovornog kršćanstva u društvu. Kršćanstvo je to koje onda zadobiva svoj istinski smisao, istaknuo je voditelj i urednik Benaković.

„Treba reći kako je ideja za emisiju došla prije svega zbog nužne potrebe traganja za novim oblicima evangelizacije u društvu u kojemu živimo. Evangelizacije koju teolozi znaju nazivati novom evangelizacijom. Ona je nova utoliko što pronalazi nove načine izlaganja drevnih istina kršćanske vjere, a jedan od novih načina su zasigurno osuvremenjivanje biblijskih tekstova posredstvom medija kao sredstva kroz koja biblijska istina može još snažnije prodrijeti do srca ljudi“, naglasio je.

Za one koji propuste pogledati emisije to mogu poslije učiniti na YouTube kanalu „vlč. Ivan Benaković – Kršćanstvo koje ima smisla“. Na istom kanalu nalaze se i materijali za izgradnju biblijske kulture vjernika.