Istina je prava novost.

Predstavnici Stepinčeva doma posjetili klarise u Mikulićima

Predstavnici Stepinčeva doma, kojim upravlja Zaklade Kongregacije sestara sv. Franje, posjetili su u srijedu 9. listopada 2024. Samostan sv. Klare u zagrebačkim Mikulićima.

Uz troje hrvatskih predstavnika zaklade, klarise je posjetio i đakon Georg Paszek iz Vierzehnheiligena u Njemačkoj, gdje se nalazi kuća matica Kongregacije sestara sv. Franje.

Sestrama je prikazana povijest Stepinčeva doma, čije su utemeljiteljice časne sestre sv. Franje iz Vierzehnheiligena. Đakon Georg, koji je ujedno i djelatnik Kongregacijske uprave u kući matici u Vierzehnheiligenu, iznio je podatak da u Njemačkoj redovničke zajednice čija se karizma temelji na socijalnom i karitativnom angažmanu bilježe stagnaciju redovničkih poziva, dok su kontemplativni redovi u porastu.

„Stoga su zajednice, poput Kongregacije sv. Franje, pozvane iznalaziti puteve i načine kako osigurati nastavak djelovanja svojih ustanova. To je pitanje za Stepinčev dom riješeno upravo osnivanjem zaklade pod vodstvom laika koji u svom radu nastoje slijediti karizmu i načela svoje utemeljiteljice“, rekao je.

„Živimo od onoga što Bog providi, a što providi, to podijelimo i sa siromasima koji pokucaju na naša vrata“, poručile su sestre predstavnicima Zaklade koja će im pomoći u prikupljanju sredstava za obnovu samostana.