Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: klarise

Svečani zavjeti klarisa u Brestovskom

Na svetkovinu sv. Klare Asiške, u petak 11. kolovoza, tijekom mise koju je predslavio banjolučki pomoćni biskup Marko Semren, u samostanu sestara klarisa u Brestovskom svečane zavjete položile su s. M. Janja Dragičević iz Čapljine i s. M. Brigita Bošnjak iz Rame, objavila je Konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, a prenijela Nedjelja.

Biskup Škvorčević predvodio slavlje sv. Klare

Na blagdan sv. Klare, djevice, zaštitnice samostana i crkve sestara klarisa u Požegi, 11. kolovoza, euharistijsko slavlje u samostanskoj crkvi predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević. Tijekom slavlja s. Franciska od Dobrog Pastira (Luja) Matić položila je prve zavjete.

Studijsko-rekreativni susret redovničkih pripravnica

U organizaciji Povjerenstva za početnu formaciju redovnica i redovnika pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji, na spomendan hrvatskog sveca sv. Leopolda Bogdana Mandića, 12. svibnja 2022., kao i svake godine završetak Novicijatske škole za redovničke pripravnice okrunjen je jednodnevnim izletom.

Generalni ministar fra Massimo Fusarelli posjetio klarise u Brestovskom

Generalni ministar Reda manje braće fra Massimo Fusarelli, u pratnji generalnog definitora za slavenske konferencije fra Konrada Grzegorza Cholewa, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke i osobnog tajnika fra Vjeke Milićevića, posjetio je u petak, 31. prosinca klarise u samostanu Sv. Klare u Brestovskom. 

Izabrana nova uprava sestara klarisa u Požegi

Pod predsjedanjem biskupa Antuna Škvorčevića, 9. lipnja održan je u Samostanu sv. Klare u Požegi izborni kapitul. Za opaticu ponovo je izabrana s. Klara Lisac, za zamjenicu s. Josipa Kozjak, a za diskretu s. Rahela Ban.

1 2