Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: klarise

Studijsko-rekreativni susret redovničkih pripravnica

U organizaciji Povjerenstva za početnu formaciju redovnica i redovnika pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji, na spomendan hrvatskog sveca sv. Leopolda Bogdana Mandića, 12. svibnja 2022., kao i svake godine završetak Novicijatske škole za redovničke pripravnice okrunjen je jednodnevnim izletom.

Generalni ministar fra Massimo Fusarelli posjetio klarise u Brestovskom

Generalni ministar Reda manje braće fra Massimo Fusarelli, u pratnji generalnog definitora za slavenske konferencije fra Konrada Grzegorza Cholewa, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke i osobnog tajnika fra Vjeke Milićevića, posjetio je u petak, 31. prosinca klarise u samostanu Sv. Klare u Brestovskom. 

Izabrana nova uprava sestara klarisa u Požegi

Pod predsjedanjem biskupa Antuna Škvorčevića, 9. lipnja održan je u Samostanu sv. Klare u Požegi izborni kapitul. Za opaticu ponovo je izabrana s. Klara Lisac, za zamjenicu s. Josipa Kozjak, a za diskretu s. Rahela Ban.

Papa s talijanskim klarisama

Papa Franjo primio je 26. travnja klarise iz mjesta Paganica, nedaleko od L'Aquile, koje je snažno pogodio potres 2009. godine, i potaknuo ih da i dalje budu molitvena i utješna prisutnost kako bi podupirale sve koji još uvijek nose rane tog strašnog potresa, prenosi Vatican News.

1 2