Istina je prava novost.

Velika Gorica: Proslavljena 30. godišnjica obnove i posvete kapelice Anđela čuvara u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

Euharistijskim slavljem, koje je u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici predslavio kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zlatko Koren, učenici, djelatnici i roditelji Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica obilježili su 30. godišnjicu obnove i posvete kapele Anđela čuvara.

Euharistijskim slavljem, koje je u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici predslavio kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zlatko Koren, učenici, djelatnici i roditelji Centra obilježili su 30. godišnjicu obnove i posvete kapele Anđela čuvara. 

U propovijed je mons. Koren, pozdravljajući okupljene uime zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše, naglasio da mu je drago što se taj jubilej, u kojem žele zahvaliti za oživljavanje kapelice Anđela čuvara u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, poklapa s jubilejom prvog  pohoda svetog pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj. 

„Prije trideset godina Ivan Pavao II. prvi je put stupio na Hrvatsko tlo kako bi nam donio nadu, pokazao da nas voli i razumije, kako bi bio s nama u svim našim stradanjima i bolima. I upravo po tom pohodu Ivana Pavla II. ova kapelica Anđela čuvara oživljena u našem Centru i ona je dobila posebno mjesto gdje imamo i otkrivamo tišinu, gdje uzdižemo pogled k Bogu, mjesto gdje molimo Božju snagu za svoj svakodnevni životni hod. Stoga mi je drago da je inicijativom vodstva ove ustanove učinjeno sve da bismo obilježili kako je nekada postojala kapelica, pa su došli trenuci kada je ona bila zatvorena, da bi ona bila ponovno oživljena“, istaknuo je. 

„Svima koji su doprinijeli tome da je ona oživljena prije trideset godina neka je i naša zahvalnost i molitvena blizina. Vi ste sada u različitim prostorima zbog zgrade koja je stradala u potresu. Želimo po ovoj euharistiji moliti da svi odgovorni poduzmu sve kako biste se što prije vratili u svoj prostor i kako bi taj prostor odgovorio  na sve one potrebe koje imate u vašem životu, učenju, djelovanju i radu. Zahvaljujem u ime Crkve vama koji radite u ovoj vrijednoj ustanovi i svima vama koji dajete svoj doprinos za dobro ove djece i mladih. Otvorimo se duhu Božjemu i molimo zajedno svete Anđele čuvare“, rekao je u propovijedi mons. Koren.

Suslavili su župnici triju velikogoričkih župa, župnik Župe Navještenja Blažene Djevice Marije preč. Norbert Ivan Koprivec, župnik Župe sv. Petra i Pavla Dragutin Kujavec i župnik Župe bl. Alojzija Stepinca vlč. Luka Brešić. Na kraju euharistije učenici su, predvođeni svojim učiteljicama, zapjevali pjesmu „Isuse volim te“.

Proslava ni ove godine nije bila moguća u kapeli jer je ona, kao i čitava zgrada Centra, oštećena u potresu te još uvijek čeka početak obnove. Za tu prigodu iz kapelice je prenesena slika Anđela čuvara.