Predstavljanje knjige „Što je Isus jeo?“
Zagreb (IKA)
Knjiga „Što je Isus jeo?“ znanstvenice i specijalistice medicinske biokemije Slavice Dodig bit će predstavljena u petak 15. studenoga 2024. u 16 sati na galeriji 5. paviljona Zagrebačkog Velesajma u sklopu sajma knjiga „Interliber“. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje koji će se s autoricom moći susresti i nakon predstavljanja na štandu 8D Kršćanske sadašnjosti, također u 5. paviljonu.
„Knjiga intrigira već samim naslovom, a čitatelj koji ju uzme u ruke imat će priliku zaviriti u biblijske prostore i vremena skromnog načina života, kada je zajedničko blagovanje članova obitelji, rodbine, radnika u kući i putnika namjernika bilo uobičajeno i kada su jela koja su se našla na stolu bila jednostavna, spravljena od autohtonih namirnica“, poručio je nakladnik.
„Ova knjiga ne govori samo o hrani, već i o njezinom značaju u kulturnom i religijskom kontekstu Isusova vremena. Doznajte što je autorica istražila i doznala o povijesnom i duhovnom značaju hrane u kontekstu Isusova života, o ulozi hrane u Isusovim prispodobama i učenjima, o konkretnim namirnicama i obrocima te presjeku kulture, religije i svakodnevnoga života u biblijsko vrijeme“, rekao je izdavač.
Knjigu „Što je Isus jeo?“ moguće je kupiti u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti.