Budi dio naše mreže
Izbornik

Apostolska nuncijatura u RH

Odgođena proslava Papina dana

Iz Apostolske nuncijature u Zagrebu priopćeno je 13. svibnja da se zbog pandemije koronavirusa ove godine neće održati proslava Papina dana. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nuncij Lingua obišao zagrebačku prvostolnicu oštećenu u potresu

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u pratnji zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića obišao je u utorak, 5. svibnja zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor na Kaptolu. Kardinal Bozanić upoznao ga je s posljedicama potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka. 

HKR i apostolski nuncij Lingua molitvom krunice odgovorili na Papin poziv

Djelatnici Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak, 19. ožujka u 21 sat molili su uživo otajstva svjetla krunice u zajedništvu s apostolskim nuncijem u RH mons. Giorgiom Linguom. Tim molitvenim zajedništvom sa slušateljima odgovorili su na poziv pape Franje da se te večeri moli upravo ta krunica. Zajedništvo s Papinim predstavnikom u Hrvatskoj bila je prigoda i za duhovno zajedništvo sa Svetim Ocem koji je službu Petrova nasljednika preuzeo upravo na blagdan sv. Josipa 2013. godine.

Prvi intervju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj u povodu 7. obljetnice izbora pape Franje za poglavara Katoličke Crkve

U razgovoru s novinarkom Hrvatskoga katoličkog radija Tihanom Semijalac nadbiskup Giorgio Lingua govorio je o blaženom Stepincu, Papi, biskupima i Hrvatima. Dotaknuo se također uvijek aktualnih tema autonomije države i Crkve, službe u Apostolskoj nuncijaturi, ali i vremena kada je djelovao kao Papin predstavnik na području tzv. Islamske države, osvrnuvši se na pitanje migrantske krize. Mons. Lingua ispričao je i kako je postao svećenik zahvaljujući neizmjernoj podršci svoje majke.

1 2 3 5