Budi dio naše mreže
Izbornik

Apostolska nuncijatura u RH

Dekret proglasa voćinske crkve Manjom bazilikom

Dekret proglasa voćinske crkve Manjom bazilikom Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata svečano je proglasio predvoditelj slavlja apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u nedjelju 21. kolovoza, na blagdan Gospe Voćinske, na središnjem slavlju 25. obljetnice Požeške biskupije u Voćinu.

Homilija nuncija Lingue u Sinju

Prenosimo u cijelosti homiliju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue s mise uoči svetkovine Velike Gospe 14. kolovoza 2022. u Sinju.

Nuncij Lingua stavio palij na ramena nadbiskupa Kutleše

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua stavio je metropolitanski palij na ramena splitsko-makarskoga nadbiskupa i metropolita Dražena Kutleše na početku misnoga slavlja u subotu 9. srpnja, na blagdan blažene Marije Propete Petković, u crkvi Svete obitelji u Solinu.

Pozdrav apostolskog nuncija u RH nadbiskupa Giorgia Lingue

Donosimo cjeloviti prijevod Pozdravnog govora apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue na 49. godišnjem susretu generalnih tajnika europskih biskupskih konferencija koji se održava u Zagrebu od 30. lipnja do 3. srpnja 2022. na temu „Crkva u Europi na sinodskom hodu“.

1 2 3 15