Budi dio naše mreže
Izbornik

Apostolska nuncijatura u RH

HKR i apostolski nuncij Lingua molitvom krunice odgovorili na Papin poziv

Djelatnici Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak, 19. ožujka u 21 sat molili su uživo otajstva svjetla krunice u zajedništvu s apostolskim nuncijem u RH mons. Giorgiom Linguom. Tim molitvenim zajedništvom sa slušateljima odgovorili su na poziv pape Franje da se te večeri moli upravo ta krunica. Zajedništvo s Papinim predstavnikom u Hrvatskoj bila je prigoda i za duhovno zajedništvo sa Svetim Ocem koji je službu Petrova nasljednika preuzeo upravo na blagdan sv. Josipa 2013. godine.

Prvi intervju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj u povodu 7. obljetnice izbora pape Franje za poglavara Katoličke Crkve

U razgovoru s novinarkom Hrvatskoga katoličkog radija Tihanom Semijalac nadbiskup Giorgio Lingua govorio je o blaženom Stepincu, Papi, biskupima i Hrvatima. Dotaknuo se također uvijek aktualnih tema autonomije države i Crkve, službe u Apostolskoj nuncijaturi, ali i vremena kada je djelovao kao Papin predstavnik na području tzv. Islamske države, osvrnuvši se na pitanje migrantske krize. Mons. Lingua ispričao je i kako je postao svećenik zahvaljujući neizmjernoj podršci svoje majke.

Nuncij Lingua: Jedini prihvatljivi fundamentalizam jest radikalizam ljubavi

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua sudjelovao je u utorak 4. veljače na otvorenju konferencije o međureligijskom i multietničkom dijalogu „Ljudsko bratstvo – temelj mira i stabilnosti u svijetu“ u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Lige muslimanskog svijeta i Hrvatske biskupske konferencije istaknuvši kako nasilje isključuje razum jer oni koji koriste nasilje strahuju od istine i nameću svoja uvjerenja ili politička stajališta te djeluju prema zakonima džungle, umjesto ljudske koegzistencije.

Nuncij Lingua predvodio misu na svetkovinu sv. Stošije

„Anastazija je jako moderna jer i danas postoji Dioklecijan i ima mnogo progonjenih kršćana“, rekao je apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predvodeći misu u zadarskoj katedrali 15. siječnja, na svetkovinu sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije. Homiliju donosimo u cijelosti.

AUDIO Božićna poruka apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue

"Mesija nije došao kao nadčovjek kako bi nametnuo svoj zakon, već kao malo dijete, nenaoružano i slabo, kojemu je sve potrebno: mlijeko, toplina, zaštita... Došao je podijeliti naše slabosti, našu bijedu i preuzeti ih na sebe. Došao je uzeti ono što želimo odbaciti, sakriti, ono čega se sramimo: naše grijehe", istaknuo je u božićnoj poruci mons. Lingua ističući da je Bog Milosrđe, a njegova radost je u opraštanju - to je poruka Božića.

1 2 3 4