Budi dio naše mreže
Izbornik

Nuncij Lingua primio predsjednika udruge „Hrvatska za Život“

Zagreb (IKA)

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua primio je u srijedu 3. svibnja u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu predsjednika udruge „Hrvatska za Život“ Antu Čaljkušića, izvijestili su iz Udruge.

Nadbiskup Lingua i predsjednik Čaljkušić razgovarali su o snimanju dugometražnog igranog filma radnog naziva „Loveći Teslu“. Radi se o  obiteljskoj drami s elementima komedije i akcije koja se snima u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Londonu i New Yorku. Producent i redatelj Čaljkušić istaknuo je da nije riječ o vjerskom ili aktivističkom filmu, već priči koja će potaknuti gledatelje na promišljanje o temeljnim životnim vrijednostima.

Na sastanku je istaknuto i otvaranje Centra za život u Križevcima i potporu križevačkog vladike Milana Stipića. Nadbiskup Lingua je istaknuo kako je važno ustrajati u socijalnoj osjetljivosti prema trudnicama i roditeljima s djecom u teškim materijalnim i drugim situacijama. Pozdravio je rad Udruge s roditeljima koji žele postati udomitelji i posvojitelji. Čaljkušić je nunciju poklonio zadnji broj prolife časopisa „Pohod“ i model spomenika trudnici Ružici Markobašić i njezinom nerođenom sinu Antunu koji je Udruga podigla ispred bolnice u Vukovaru 2021., izvijestili su iz Udruge.