Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolski-nuncij-giorgio-lingua

Apostolski nuncij obišao sisačku katedralu, biskupijski Caritas i stradale župe u Sisačkoj biskupiji

Apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua pohodio je u četvrtak, 7. siječnja u pratnji biskupa Vlade Košića potresom stradale župe Sisačke biskupije. Pohod je započeo u distribucijskom centru biskupijskog Caritasa gdje se upoznao s radom centra i volontera te susreo i s ravnateljem Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanom Svalinom. Nuncija je s trenutnom situacijom na terenu upoznala s. Smilja Čirko, a gost je pohvalio viđeno.

Otajstvo Božića

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua uputio je 17. prosinca božićnu poruku vjernicima koju prenosimo u cijelosti.

U Krku proslavljena 100. obljetnica rođenja za nebo biskupa Mahnića

U krčkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije euharistijom koju je predslavio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, na treću nedjelju došašća, 13. prosinca, proslavljena je 100. obljetnica rođenja za nebo sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića.

Homilija nuncija Lingue u Krku

Apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua slavio je euharistiju na treću nedjelju došašća, 13. prosinca 2020., u krčkoj katedrali u prigodi proslave 100. obljetnice rođenja za nebo krčkog biskupa Antuna Mahnića. Homiliju donosimo u cijelosti.

Nuncij Giorgio Lingua predvodio misno slavlje na svetkovinu Bezgrešne u Đakovu

Misnim slavljem u kapeli Bezgrješne, koje je predvodio apostolski nuncij u RH Giorgio Lingua, zajednica Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu svečano je 8. prosinca proslavila svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, svoje zaštitnice. Uz nadbiskupa đakovačko-osječkog Đuru Hranića, nadbiskupa u miru Marina Srakića, pomoćnog biskupa Ivana Ćurića, poglavare Sjemeništa predvođene rektorom Stjepanom Radićem, koncelebrirali su svećenici koji djeluju u središnjim nadbiskupijskim ustanovama.

1 2 3 5