Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolski-nuncij-giorgio-lingua

Nuncij Lingua posjetio svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua, u pratnji đakovačko-osječkog nadbiskupa metropolita Đure Hranića te pomoćnog biskupa đakovačko-osječkog Ivana Ćurića, na 33. nedjelju kroz godinu, 19. studenoga, kada se obilježava Svjetski dan siromaha, posjetio je svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu te predvodio misno slavlje.

Nadbiskup Uzinić primio palij iz ruku nuncija Lingue

Na spomendan BDM Žalosne, sunaslovnice riječke katedrale i suzaštitnice Riječke nadbiskupije, u petak 15. rujna, riječki nadbiskup Mate Uzimić primio je palij od apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj Giorgia Lingue na svečanom euharistijskom slavlju u riječkoj prvostolnici na kojem je sudjelovalo 12 (nad)biskupa, 50 svećenika, desetak redovničkih poglavara, brojni vjernici i rodbina nadbiskupa metropolita te predstavnici državnih i lokalnih civilnih vlasti, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Proslavljena svetkovina sv. Marka Križevčanina u Križevcima

Svetkovina sv. Marka Križevčanina, zaštitnika Bjelovarsko-križevačke biskupije, Koprivničko-križevačke županije i grada Križevaca proslavljena je u srijedu 7. rujna svečanom euharistijom koju je na središnjem gradskom trgu predslavio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

1 2 3 13