Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolski-nuncij-giorgio-lingua

Homilija nuncija Lingue na proslavi sv. Dujma

Svečano misno slavlje na svetkovinu nebeskog zaštitnika Splitsko-makarske nadbiskupije i grada Splita sv. Dujma, u subotu 7. svibnja na splitskoj rivi, predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua. Homiliju mons. Lingue prenosimo u cijelosti.

Proslava blagdana Svetoga Trna u Pagu

Velika svečana procesija sa Svetim Trnom ulicama Staroga grada Paga održana je na blagdan Svetoga Trna u župi Uznesenja Marijina u Pagu u srijedu 4. svibnja, prvi put nakon 77 godina.

Radio Marija proslavila srebrni jubilej – dvadeset i pet godina djelovanja

Radio Marija Hrvatska misnim slavljem koje je u utorak 22. veljače u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, u suslavlju s apostolskim nuncijem u RH mons. Giorgiom Linguom, provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Daliborom Renićem, subraćom isusovcima i ostalim svećenicima, proslavila je 25. obljetnicu djelovanja.

Doprinos misijskog lista Radosna vijest evangelizaciji svijeta

Homiliju predsjednika Vijeća za misije HBK krčkoga biskupa Ivice Petanjka na svečanoj misi koju je u povodu 50. obljetnice misijskog časopisa Radosna vijest 21. veljače 2022. u kapucinskom samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu predvodio nuncij Giorgio Lingua prenosimo u cijelosti.

Dvojica nuncija u Josipovu svetištu

U Nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovcu hodočastili su u subotu 29. siječnja i apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Linqua i apostolski nuncij u Republici Srbiji nadbiskup Luciano Suriani u pratnji triju redovnica.

Tradicionalni prijem za članove Diplomatskog zbora

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, sa suradnicima, upriličio je u gradskoj palači Dverce 20. siječnja tradicionalni prijem za članove Diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, predvođene doajenom apostolskim nuncijem Giorgiom Linguom, priopćeno je iz Službe za informiranje.

1 2 3 10