Budi dio naše mreže
Izbornik

Kampanja „Tko si i koje je tvoje pravo?“

Sarajevo (IKA/KTA)

Zahvaljujući potpori Europske unije, Caritas BiH s partnerskim organizacijama provodi projekt POWER koji za cilj ima pružiti nove mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osobama s invaliditetom.

Kampanja „Tko si i koje je tvoje pravo?“ koja se provodi na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore ima za cilj podići svijest javnosti o pravima osoba s invaliditetom, s naglaskom na pravo na rad i zapošljavanje. Osobe s invaliditetom u Bosni i Hercegovini, kao i u Crnoj Gori još uvijek se susreću s raznim oblicima diskriminacije.

Nedostatak adekvatnih obrazovnih programa, ograničene mogućnosti za stjecanje radnog iskustva, stigmatizacija, nedovoljna potpora lokalnih zajednica, ali i brojne prepreke u okruženju, dovode osobe s invaliditetom u tešku situaciju kada je u pitanju pronalazak i zadržavanje radnog mjesta. Istraživanja rađena među poslodavcima pokazuju da su osobe s invaliditetom odlični radnici, brzo se uklapaju u radne kolektivne, motivirani su za rad i vrlo često svojim zalaganjem potiču druge zaposlene na produktivnije obavljanje radnih zadataka.

U sklopu kampanje snimljen je kratki video spot koji će se emitirati na televizijama u BiH i Crnoj Gori, a koji na vrlo jasan način ukazuje na prava koja imamo, uključujući i pravo osoba s invaliditetom na rad i zapošljavanje. Također, u sklopu kampanje kreirani su i promotivni letci i plakati koji će se distribuirati s ciljem upoznavanja javnosti o pravima osoba s invaliditetom. U cilju što kvalitetnijeg promocije projekta, realizirat će se i internetska kampanja koja će uključivati promociju kreiranog materijala i s kojom se želi podići svijest osoba s invaliditetom i poslodavaca o važnosti zapošljavanja.

Materijal je dostupan na mrežnoj stranici Caritasa Bosne i Hercegovine (poveznica).

Ključne riječi:
caritas bk bih kampanja