Budi dio naše mreže
Izbornik

Sarajevo: Započela Regionalna radionica o razvoju istražnih postupaka

Sarajevo (IKA)

U Sarajevu je u utorak 5. rujna započela trodnevna Regionalna radionica o razvoju istražnih postupaka koju je za suradničke Caritasove i druge organizacije organizacije pripremio Caritas Katoličke biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država (Catholic Relief Services) uz domaćinstvo Caritasa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Cilj radionice je unaprijediti sposobnost Caritasovih i drugih srodnih organizacija da u sklopu osjetljivosti za zaštitu od ugrožavanja osiguraju profesionalno i zdravo radno okruženje lišeno prijetnji, ponižavanja, mobbinga, netrpeljivosti i neprijateljstva koji su suprotni dostojanstvu i djelovanju osoba, korisnika, djelatnika i suradnika.

Tijekom trodnevne radionice četrdesetak sudionika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Poljske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Ukrajine upoznat će se s postupcima, metodama, vrijednostima i priručnim materijalima koji će im pomoći u provedbi postupaka u slučajevima mogućeg narušavanja usvojenih etičkih kodeksa i ostalih temeljnih dokumenata Caritasovih organizacija.

U radionici sudjeluju i predstavnici Hrvatskog Caritasa: Marijana Bosnar, Boris Peterlin i ravnatelj fra Tomislav Glavnik.