Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić predvodio proslavu svetkovine sv. Leopolda u Dragunji

Dragunja (IKA)

Umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predslavio je misu na župnu svetkovinu sv. Leopolda Mandića, 12. svibnja 2024., u Dragunji, izvijestila je Nedjelja.

Kardinal Puljić u propovijedi je, kroz život i primjer sv. Leopolda, potaknuo nazočne da „ostanu vjerni u služenju Bogu i braći ljudima, unatoč krizi obitelji i društva, nesigurnosti i nemirima u svijetu. Upravo onako kao što je i sv. Leopold to strpljivo i samozatajno činio godinama u ispovjedaonici, pomirujući ljude s Bogom u svetoj ispovijedi.“

Misu su suslavili župnik vlč. Marink Mrkonjić, susjedni župnici fra Marko Antić iz Brežaka i fra Pero Baotić iz Špionice, te vlč. Bojan Ivešić.

Nakon euharistije vlč. Mrkonjić zahvalio je kardinalu Puljiću za dolazak te razumijevanje i podršku koju je kao ordinarij imao za tu dobrim dijelom iseljenu župu. Također, iskoristio je priliku da zahvali darovateljima koji su pomogli pri saniranju šteta nastalih od poplava i klizišta 2014., kao i pri gradnji župne crkve i kuće.

Tom prilikom, kardinal je braći Josipu i Mladenu Martinoviću iz Gornje Dragunje i Hrvatskoj katoličkoj misiji Aargau iz Švicarske uručio prigodne zahvalnice za njihov doprinos.

U slavlju su sudjelovali brojni domaći župljani te vjernici iz drugih župa Tuzlanskog dekanata.

Nakon mise proslava je nastavljena u crkvenom dvorištu uz pučko veselje i okrjepu.