Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-vinko-puljic

​​​​​​​Nadbiskup Vukšić slavio misu i podijelio diplome sudionicima Đakonske pastoralne godine

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH nadbiskup Tomo Vukšić je 1. lipnja u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u gradu Pale pokraj Sarajeva predvodio euharistijsko slavlje i podijelio diplome devetorici đakona koji su sudjelovali na Đakonskoj pastoralnoj godini prije nego što budu zaređeni za svećenike, izvještava KTA.

Proslavljene velike obljetnice franjevačke prisutnosti u Šibeniku

Obljetnice 800 godina prisutnosti franjevačke prisutnosti u Šibeniku, 700 godina samostana unutar nekadašnjih gradskih zidina (aktualni samostan) i 600 godina posvete crkve sv. Frane, koja je od 1970. Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića, proslavljene su u ponedjeljak 29. svibnja.

Počela proslava 25. obljetnice Katoličkoga školskog centra u Travniku

Proslava 25. obljetnice Katoličkoga školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku počela je u četvrtak 11. svibnja misom koju je predvodio umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uz sudjelovanje hodočasnika koji svaki četvrtak dolaze na grob Petra Barbarića.

U Banjoj Luci proslavljena 20. obljetnica beatifikacije Ivana Merza

Jubilarna 20. obljetnica proglašenja blaženim mladoga vjernika laika Ivana Merza proslavljena je u srijedu, 10. svibnja u njegovoj rodnoj Banjoj Luci. Slavlje se odvijalo prijepodne u katedrali, a poslijepodne u župnoj crkvi, u kojoj je blaženik kršten i u obližnjem Katoličkome školskom centru, utemeljenom na blagdan bl. Merza 10. svibnja 2005., prenosi TABB.

1 2 3 36