Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-vinko-puljic

Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu proslavio svoj dan

Euharistijskim slavljem u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu i prigodnom akademijom u dvorani Pavla VI. u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, 19. listopada proslavljen je Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta (KBF) Univerziteta u Sarajevu koji je za svog zaštitnika uzeo sv. Luku evanđelistu čiji se blagdan ove godine poklopio s nedjeljom, 18. listopada.

Čestitka predsjednika HBK kardinalu Vinku Puljiću

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić izrekao je uime HBK čestitku vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljića na misi u četvrtak, 8. listopada u Sarajevu u povodu proslave kardinalovih obljetnica: 75 godina života, 50 misništva, 30 biskupstva i više od 25 kardinalske službe.

Čestitka đakovačkih biskupa kardinalu Vinku Puljiću u povodu proslave njegovih obljetnica

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u zajedništvu s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem uputio je čestitku vrhbosanskom nadbiskupu metropolitu kardinalu Vinku Puljiću, u povodu njegovih jubilejskih spomena - 75. rođendana, 50. obljetnice svećeničkog ređenja, 30. obljetnice biskupstva te više od 25 godina kako ga je papa sv. Ivan Pavao II. pribrojio kardinalskom zboru.

Predstavljen Zbornik „Vrhbosanska mjesna Crkva i njezin kardinal“

Zbornik radova objavljen u povodu 75 godina života, 50. obljetnice svećeničke službe, 30. obljetnice biskupske službe i 25. obljetnice kardinalske službe vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića predstavljen je 7. listopada u Svećeničkom domu u Sarajevu, izvijestio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.ba.

Misa prigodom proslave obljetnica kardinala Vinka Puljića

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić svečanom misom u katedrali Srca Isusova u Sarajevu u četvrtak, 8. listopada proslavit će 75 godina života, 50 misništva, 30 biskupstva i više od 25 kardinalske službe. Prigodnu propovijed uputit će novoimenovani mostarsko-duvanjski biskup i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Odgojitelji, bogoslovi i sjemeništarci iz BiH na Studijskom danu

Odgojitelji u bogoslovnim i malim sjemeništima u Bosni i Hercegovini na čelu s predsjednikom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim, te dijecezanski referenti za zvanja kao i svi bogoslovi i sjemeništarci, na spomendan anđela čuvara 2. listopada 2020. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ u Sarajevu sudjelovali su na Studijskom danu u okviru permanentne formacije.

Misno slavlje u Bosanskom Grahovu na početku Godine Božje Riječi u BiH

Svečanim euharistijskim slavljem, na spomendan sv. Jeronima 30. rujna u Bosanskom Grahovu, u naselju Obljaj, obilježena je 1600. obljetnica smrti ovog crkvenog naučitelja te započela Godina Božje Riječi koju su proglasili biskupi Biskupske konferencije BiH na svom 78. redovitom zasjedanju održanom, 13. i 14. srpnja 2020. u Banjoj Luci.

1 2 3 14