Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-vinko-puljic

Molitveni dan za Domovinu na Bobovcu

Dvadeseti molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i XVIII. hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga upriličeno je u subotu, 23. listopada, objavljeno je na portalu Nedjelja.

Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Sarajevu proslavio je u ponedjeljak, 18. listopada svoj Dan. Misu u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda predvodio je kardinal Vinko Puljić, a nakon mise upriličen je svečani akademski čin tijekom kojeg je održana promocija novih magistara teologije.

Kardinal Puljić blagoslovio kapelicu u rodnoj kući Petra Barbarića

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić u četvrtak 14. listopada 2021. svečano je blagoslovio kapelicu u rodnoj kući časnog sluge Božjega Petra Barbarića u Šiljevištu u Župi sv. Marka u Klobuku, izvijestio je Ljubuški portal, a prenijela Nedjelja.

Susreli se kardinal Puljić i biskup Stojanov

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić primio je u četvrtak, 14. listopada u nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu u posjet skopskog biskupa i strumičko-skopskog eparha Kiru Stojanova, objavljeno je na portalu Nedjelja.

Kardinal Puljić: "Potrebno nam je strpljenje za nošenje križa"

"Blažena ti što povjerova" geslo je ovogodišnjega hodočašća vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije koji su 9. listopada šesnaesti put hodočastili u Hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Čestitka kardinala Vinka Puljića mons. Svalini

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je u četvrtak, 7. listopada čestitku mons. Fabijanu Svalini povodom njegova imenovanja srijemskim biskupom koadjutorom. Čestitku kardinala Puljića donosimo u cijelosti.

Kardinal Puljić najavio hodočašće vjernika iz BiH u Mariju Bistricu

Vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Dražen Kustura su u utorak 5. listopada u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija najavili hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke koje će se održati u subotu 9. listopada.

Članovi Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije održali treće zasjedanje

U prostorijama Svećeničkog doma u Sarajevu članovi Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije održali su u subotu 2. listopada treće zasjedanje na kojemu su raspravljali o dijelu Radnog dokumenta kojega je pripravilo religiozno-pedagoško povjerenstvo, izvijestio je nadbiskupijski Ured za odnose s javnošću.

Kardinal Puljić predvodio euharistijsko slavlje na završetku Godine Božje Riječi

Na spomendan crkvenoga naučitelja sv. Jeronima (347.-420.), prevoditelja i tumača Svetoga pisma, 30. rujna euharistijsko slavlje u katedrali Srca Isusova predvodio je predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s nadbiskupom koadjutorom i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH Tomom Vukšićem te uz koncelebraciju sedmorice svećenika, izvijestila je KTA.

1 2 3 24