Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-vinko-puljic

Duhovne vježbe hrvatskih svećenika biskupije Željezno

Duhovne vježbe hrvatskih svećenika biskupije Željezno (Eisenstadt) održane su i ove godine od 21. do 24. studenog u organizaciji Hrvatskog vikarijata u zamku Seggau blizu Graza. Petnaest svećenika okupilo se kako bi zajedno s voditeljem, umirovljenim vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, produbljivali duhovnost i promišljali o svećeničkom pozivu.

Kardinal Puljić dobitnik „Zeničke povelje mira“

Na 13. međureligijskoj manifestaciji „Duh Asiza“, održanoj u nedjelju 13. studenoga u zeničkoj župnoj crkvi Sv. Ilije u organizaciji Odbora za međureligijsku suradnju (OMS) iz 'grada čelika', umirovljenom vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću uručena je „Zenička povelja mira“, prenosi portal Nedjelja.ba.

Kardinal Puljić u Kompasu o Međugorju i Hrvatima u BiH

Gostujući u emisiji Kompas Radio-televizije Herceg-Bosne umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić osvrnuo se na političku situaciju i stanje Hrvata u BiH. Za Međugorje je kazao da je najveća ispovjedaonica u Europi i da to treba cijeniti.

Održan 26. susret dijecezanskih svećenika Vrhbosanske nadbiskupije

U prostorijama Svećeničkog doma u Sarajevu, u srijedu 21. rujna, održan je 26. susret svećenika Vrhbosanske nadbiskupije o temi vjeronauk u školi. Uz nadbiskupa u miru kardinala Vinka Puljića sudjelovalo je više od stotinu dijecezanskih svećenika na čelu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH Tomom Vukšićem, prenosi KTA.

Kardinal Puljić predvodio proslavu proštenja u Mrkoplju

Središnje liturgijsko slavlje na kraju proštenišnog tjedna u svetištu Blažene Djevice Marije Žalosne u Mrkoplju, na treću rujansku nedjelju, 18. rujna, predvodio je umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Nadbiskup Vukšić i kardinal Puljić sudjelovali na molitvi za mir u Ukrajini

Predsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, zajedno sa svojim prethodnikom kardinalom Vinkom Puljićem, na blagdan Uzvišenja Svetog Križa u srijedu 14. rujna nakon večernje mise u katedrali Srca Isusov u Sarajevu sudjelovao je na klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i molitvi za mir Ukrajini, prenosi KTA.

1 2 3 33