Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-vinko-puljic

Katolički školski centar u Žepču proslavio svetkovinu nebeskog zaštitnika sv. Ivana Bosca

Katolički školski centar Don Bosco u Žepču proslavio je 31. siječnja svečanim misnim slavljem i akademijom dan svog nebeskog zaštitnika i utemeljitelja salezijanske družbe sv. Ivana Bosca te dvadeset godina od početka rada Tehničko-obrtničke škole. Misno slavlje u žepačkoj župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog predslavio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji s provincijalom Hrvatske salezijanske provincije don Tihomirom Šutalom, 16 svećenika i dvojicom đakona.

Kardinal Puljić svećenicima: Kad budemo vadili iz srca Božju riječ, ona će biti uvjerljiva

Prvoga dana 60. Teološko-pastoralnog tjedna 28. siječnja svečanu misu u kapeli Srca Isusova u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati predvodio je predsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, nad/biskupa iz Hrvatske i BiH i drugih svećenika sudionika pastoralnog skupa.

Biskupi, svećenici, redovnici i redovnice na imendanskom čestitanju kod kardinala Puljića

Na spomendan sv. Vinka, đakona i mučenika, 22. siječnja biskupi, svećenici, redovnici i redovnice grada Sarajeva okupili su se u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije na imendanskom čestitanju kod vrhbosanskog nadbiskupa metropolita kardinala Vinka Puljića koji je još u svojim dječačkim danima izabrao ovog sveca za nebeskog zaštitnika.

Papa Franjo čestitao imendan kardinalu Puljiću

U povodu spomendana sv. Vinka, đakona i mučenika, koji se liturgijski slavi 22. siječnja, papa Franjo je preko Državnog tajništva Svete Stolice uputio imendansku čestitku vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću.

Kardinal Puljić i ministar Grlić Radman razgovarali o opstanku Hrvata-katolika u BiH

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić primio je u subotu 28. prosinca u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu ministra vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordana Grlić Radmana, a glavna tema razgovora bila je zajedničko nastojanje oko stabilnosti, ostanka i opstanaka Hrvata-katolika u BiH kao i potreba zalaganja za dijalog, mir i stabilnost u BiH.

Kardinal Puljić na božićnom primanju: Neka profunkcionira država u svim dimenzijama

Brojni nositelji državne vlasti različitih razina, vjerski poglavari, diplomati i predstavnici raznih institucija i organizacija drugog dana božićne osmine na blagdan sv. Stjepana mučenika, 26. prosinca odazvali su se pozivu vrhbosanskog nadbiskupa i metropolita kardinala Vinka Puljića te došli na božićni prijam upriličen u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

1 2 3 7