Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: umirovljeni-vrhbosanski-nadbiskup

Gerardovo proslavljeno u Somboru

Karmelska zajednica i vjernici grada Sombora te brojni hodočasnici u petak 23. i subotu 24. lipnja svečano su, u karmelskoj crkvi u Somboru, proslavili obljetnicu preminuća sluge Božjega o. Gerarda Tome Stantića, karmelićanina.

Nadbiskup Vukšić predvodio euharistijsko slavlje na Tijelovo u sarajevskoj katedrali

Na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo, u četvrtak 8. lipnja u sarajevskoj katedrali Srca Isusova svečano euharistijsko slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u zajedništvu s umirovljenim vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

​​​​​​​Nadbiskup Vukšić slavio misu i podijelio diplome sudionicima Đakonske pastoralne godine

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH nadbiskup Tomo Vukšić je 1. lipnja u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u gradu Pale pokraj Sarajeva predvodio euharistijsko slavlje i podijelio diplome devetorici đakona koji su sudjelovali na Đakonskoj pastoralnoj godini prije nego što budu zaređeni za svećenike, izvještava KTA.

Proslavljene velike obljetnice franjevačke prisutnosti u Šibeniku

Obljetnice 800 godina prisutnosti franjevačke prisutnosti u Šibeniku, 700 godina samostana unutar nekadašnjih gradskih zidina (aktualni samostan) i 600 godina posvete crkve sv. Frane, koja je od 1970. Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića, proslavljene su u ponedjeljak 29. svibnja.

1 2 3 4