Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupi posjetili kardinala Puljića o svetkovini Srca Isusova, naslovnika Vrhbosanske nadbiskupije

Sarajevo (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić, mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić te banjolučki pomoćni biskup Marko Semren posjetili su umirovljenoga vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića u nedjelju 9. lipnja 2024. u Pastoralno-socijalnom centru Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Lugu pokraj Kiseljaka.

Nakon što su sudjelovali na svečanom euharistijskom slavlju na vanjsku proslavu Srca Isusova, naslovnika Vrhbosanske nadbiskupije, nadbiskup Vukšić, biskup Palić i biskup Semren posjetili su kardinala Puljića koji se posljednjih dana nalazi u Pastoralno-socijalnom centru „Sv. Josip“, četrdesetak kilometara zapadno od Sarajeva.

Kardinal Puljić nije krio radost zbog posjete braće biskupa izražavajući žaljenje što toga dana nije bio mogao biti u sarajevskoj prvostolnici kao prijašnjih godina.

Ravnateljica Centra s. Kata Ostojić, članica Družbe školskih sestara franjevki Provincije Svete obitelji, sa suradnicima i suradnicama pobrinula se da kardinal Puljić dočeka svoje goste na nogama odjeven u svečano odijelo.

Biskupi su proveli ugodne trenutke s kardinalom Puljićem zanimajući se za njegovo zdravlje i svakodnevni život.

Kardinal Puljić je pohvalio brižno osoblje Doma i liječničku službu iz obližnjeg Kiseljaka koji se trude da mu zdravlje bude sve bolje, a smještaj ugodan.

Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić upoznao je biskupe, dokle se došlo s radovima na dovršavanju unutarnjeg uređenja zdanja u koje je već smješteno tridesetak starijih osoba, kao i okoliša.

Biskupi su na kraju zahvalili domaćinima za brigu oko kardinala Puljića i za gostoljubivost tijekom njihova boravka, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.